O ilde olanlar köşe bucak kaçın! Dünyanın en zehirli örümceği orada görüldü: Bir ısırığıyla öldürüyor

O ilde olanlar köşe bucak kaçın! Dünyanın en zehirli örümceği orada görüldü: Bir ısırığıyla öldürüyor

Dünya'nın en zehirli örümcek türleri arasında yer alan ve eşini dahi yiyen o böcek Türkiye'de de görüldü! O ilde ortaya çıkan böcek herkesin içine korku saldı...

ESMAGÜL KOÇAK

Dünya'daki en zehirli örümceklerden biri olan argiope lobata Malatya'da ortaya çıktı. Bir ısırığıyla bile öldürmeyi başaran böcek bölgede paniğe neden oldu...

Malatya Kale Belediyesi'nde görevli olan Turgut Karakuş, Salkımlı Mahallesi'nde bu zamana kadar hiç rastlamadığı bir örümceğe rastladı.

Durumu hemen yetkililere bildirmesinin üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca ile veteriner ekipleri, Salkımlı Mahallesi'ne giderek, dünyanın en zehirli örümcek türlerinden olan argiope lobatayı inceledi.

h-4-2.jpg

ZEHRİYLE ÖLDÜRÜYOR

Karaca, üzerindeki farklı desenler ile dikkat çeken örümceğin taşıdığı güçlü zehri ile insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kaybına neden olabileceğini söyledi.

h-4-1.jpg

Örümceğin kolay kolay insanlara saldırmadığını da belirten Karaca, böcekteki zehrin "nörodejeneratif" hastalığında kullanıldığını, Türkiye'de iki türü olduğu bilinen dünyada ise Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı olan örümceğin ender rastlanan türlerden olduğunu aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN