O köy üzerinde dev bir kayayla yaşıyor! Köylü her yağmurda diken üzerinde: Yerinden oynarsa tüm köyü harabeye çevirebilir

O köy üzerinde dev bir kayayla yaşıyor! Köylü her yağmurda diken üzerinde: Yerinden oynarsa tüm köyü harabeye çevirebilir

Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan o köy üzerinde dev bir kayayla yaşıyor. Her yağmur yağdığında korkuya kapılan köylü buna bir çözüm beklerken, kaya yerinden oynarsa tüm köyü harabeye çevirebilir…

Artvin Borçka’da şiddetli yağışların neden olduğu heyelan ve taşkınlar günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yamaçtan kopan kaya parçaları vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanakta Borçka’ya bağlı Gündoğdu Mahallesi’ndeki 40 hane, sel, toprak kayması ve aşırı yağışların etkisine girdi. Aynı mahallede bulunan 10 haneli 3 bina da toprak kaymasının ardından acil tahliye edildi. Ayrıca hasar alan ve tehlikede olan toplam 21 hane de boşaltıldı. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar ise nereye gideceklerini düşünüyor.

artvin-borcka.jpg

DEV KAYA ÇELİK TELLE BAĞLANDI

Mahallenin hemen üzerinde yer alan ve 40 hane için tehlike saçan dev kaya, geçen sene etkili olan aşırı yağışlar sonrası çelik tel ile bağlandı. Her an düşme tehlikesi olan kaya için mahalle sakinleri yardım ve acil kalıcı çözüm bekliyor.

artvin-borcka-1.jpg

Hasar tespit çalışmaları için harekete geçildiğini söyleyen Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Musa Yıldırım, "Burası eğimli bir bölge. Bu eğimli bölgeden dolayı toprak kaymaları, kayan yerler belirli yerleri doldurarak su birikintileri, göletler oluşturdu. AFAD ekipleri gelip burada deşarj çalışması yapıyor. Artvin valimiz, milletvekillerimiz ve bakanlarımız başta olmak üzere yetkili organlar burada. Buraya uygun ne gerekiyorsa onun yapılması için hasar tespiti ve kentsel dönüşüme geçilmesi için de çalışmalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN