İstanbul kabusa uyandı! İki ayrı yangında ölü ve yaralılar var

Üsküdar’daki Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gece saatlerinde yangın çıktı. Hastanede tedavi gören hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edilirken, İstanbul Valiliği, bir hastanın hayatını kaybettiğini bildirdi. Sabah saatlerinde Pendik'te bulunan bir otelde çıkan yangında da iki can kaybı ve yaralıların olduğu belirtildi.

Üsküdar’da bulunan Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 6. katında bulunan ameliyathane kısmında, saat 02.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Hastanede dumanların yükseldiğini fark eden görevliler itfaiyeye haber verdi.

2-002.jpg

Ardından hastaneye çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken hastanede tedavi gören hastalar hastanenin bahçesine çıkarıldı. Buradan ambulanslara alınan hastalar çevrede bulunan diğer hastanelere sevk edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışmaları sonucu tamamen söndürüldü.

1-001.jpg

'BAKTIM Kİ KIIVILCIMLAR'

Hastanede yatan hastalardan biri, “Biz uyuyorduk, kattaki hemşireler ve hasta bakıcılar bize hemen boşaltmamızı söylediler. Bu arada tabii hemen pencereye çıktım baktım ki kıvılcımlar atıyor dışarıya. Karşımda da yaşlı bir amca vardı hemen onun fişlerini çektim ve sedyeyle dışarı çıkardım. Sonra görevliler ve itfaiye geldi ve diğer hastaları da tahliye ettiler” şeklinde konuştu.

Yangın ile ilgili incelemeler devam ediyor.

1-002.jpg

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangında, kritik durumdaki 15 hastamız olmak üzere, diğer servislerde tedavi gören toplam 109 hastamız tedbir amacıyla civardaki hastanelere nakledilmiştir. Bu esnada ağır durumda olan bir yoğun bakım hastamız maalesef vefat etmiştir" ifadelerine yer verildi.

PENDİK'TE OTEL YANGINI

Pendik'te Doğu Mahallesi Erol Kaya Caddesi'ndeki 7 katlı otelde de saat 07.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangında ilk belirlemelere göre iki can kaybı ve yaralılar olduğu belirtilirken, müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın yaklaşık 45 dakikalık çalışma sonucu söndürüldü.

1-008.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN