Sadece 10 dakika yağan yağmur hayatı felç etti: Şehir sele teslim oldu

İzmir’in Çiğli ilçesinde, 10 dakika yağan yağmurdan sonra caddeler göle döndü, bazı iş yerlerini ise su bastı. Çiğli Belediyesine isyan eden esnaflar ise “Koskoca Çiğli’de mazgal yok. Burası Çiğli, burada kimse önlem almaz” dedi.

Yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. Tekirdağ ve Ankara’da sonra İzmir’de de sağanak, hayatı felç etti.

‘BELEDİYENİN SORUMSUZLUĞU MAZGAL YOK’

Sağanak yağış, İzmir kent genelinde etkili olurken, Çiğli ilçesinde ise cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Bazı vatandaşlar, dizine kadar su birikintisinde yürürken, bölgedeki iş yerlerini de su bastı. İşyerini su basan esnaflardan Ulaş Bingöl, Çiğli Belediyesine tepki göstererek, “Burada altyapı eksikliği ve belediyenin sorumsuzluğu var. Araçlar da hızlı gidince su iyice taşıyor ve biz mağdur oluyoruz. Yarın bu parkeler şişecek ve bize masraf çıkacak” dedi.

su1.jpg

Yağmurun sadece 10 dakika yağdığını ve işyerini su bastığını söyleyen Saffet Akan ise “Burada belediyenin suçu var. Burayı kapatsalar bu sıkıntıyı yaşamayacaktık. Mazgal da yok zaten koskoca Çiğli’de. Burası Çiğli, burada kimse önlem almaz” diye konuştu.

su2-001.jpg

‘HER SENE BU SORUNU YAŞIYORUZ’

Her sene aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen esnaflardan Yüksel Beytaş da “Belediye buradaki ızgarayı kapattı. Her yerden gelen su buraya doluyor. Eczacı komşumla birlikte her sene dükkanlardan su atıyoruz. Belediye görevlileri temizlik yaptı ama bu yeterli değil. Tek ızgara olduğu için kaldırmıyor” dedi.

su333333333.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN