İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Gümüşpala Mahallesi’nde dört ay önce yapılan altyapı kazısı, aradan geçen zamana rağmen tamamlanmadan bırakıldı. Elektrik hattı için yapılan çalışmanın ardından kapatılmayan 7083 Sokak’taki yol, hem araçlar hem de yayalar için büyük tehlike oluşturuyor.
TOZ BULUTU İÇİNDE BİR YAŞAM

Kazı nedeniyle bozulan asfaltın çevresinde toprak ve çukurlar oluşurken, araç trafiğinin yoğun olduğu bölgede toz sorunu da giderek arttı. Mahalle sakinleri, özellikle yaz aylarında cam açmanın imkansız hale geldiğini belirtti. Toz nedeniyle evlerinde oturamaz duruma gelen vatandaşlar hem sağlık hem de günlük yaşam açısından ciddi mağduriyet yaşadıklarını söylüyor.
ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ, HALILAR YOLA SERİLDİ
Mahalle sakinleri, yetkililere defalarca başvurmalarına rağmen çözüm bulamayınca sıra dışı bir yönteme başvurdu: Evdeki halılarını bozuk yola serdiler. Halılarla çukurları kapatmaya çalışan mahalle halkı, bu yöntemle hem tozu azaltmayı hem de araçlarına gelebilecek zararları engellemeyi amaçlıyor.
“SALONDAKİ HALI ŞU AN SOKAKTA”

Mahalle sakini Mehmet Ali Kara, "Belediye çok umursamıyor diye düşünüyorum. Umursasaydı herhalde şimdiye kadar gelirdi diye tahmin ediyorum. Yani belediyecilik bu olmaması gerekir. En azından benim standartlarımda belediyecilik bu değil. Vatandaş mağdur olduktan sonra belediyecilik diye bir şey kalmamış böyle ortada. Bu kendiliğinden ortaya çıkmış bir durum değil. Çözüm için halı serildi. Halılar çok ilgi çekiyor maalesef. Maalesef ilgi çekiyor. Yani çekmemesi gereken bir durum. Yaz günü sürekli toz, araçlar geliyor, geçiyor. İnsanlar çukura düşüyor. İnsanların araçları zarar görüyor. Çocuklar oynuyor. Çocuklar bisiklete biniyor, çocuklar düşüyor. Artık bunları önlemek adına elimizden gelen buydu. Elimizden geleni yaptık. Halı serdik. Salonda olması gereken halı yolda duruyor şu an. Daha nasıl anlatayım." diyerek tepkisini dile getirdi.
“CAM AÇAMIYORUZ, SICAKTAN UYUYAMIYORUZ”

Mahallede 30 yıldır yaşayan Hatice Erbil ise akşam saatlerinde bile tozdan dışarı çıkamadıklarını ifade etti. "Akşamüstü olduğunda komşularla birlikte toplanıyoruz ama tozdan duramıyoruz. Geliyorlar, kazıyorlar, gidiyorlar. Her yer toz, camları açamıyoruz. Sıcaktan uyunmuyor. Her şey meydanda. Bir şey söylemeye gerek yok. Halıları görüyorsunuz. Bunu bir kişi dese aynı, bin kişi dese de aynı." dedi.
“KISIR DÖNGÜ HALİNE GELDİ”
Bir başka mahalle sakini Oğuzhan Yelken ise altyapı kazılarının İzmir genelinde benzer sorunlara yol açtığını belirterek "Araçlarımızın altı sürtüyor. Bir muhatap bulamıyoruz. Sadece burası için değil, genel olarak İzmir'de altyapı anlamında bir sıkıntı var. Kazılan bir çukur asla kapatılmıyor. Şikayetlerden sonra keyiflerine göre geliyorlar. Bu da bizim için çok problem. Halılarımızı sermeye mecbur değiliz ama yapacak bir şey olmadığı için böyle bir çözüm bulduk." ifadelerini kullandı.
