Sayıştay'dan İBB'ye toplu taşıma engeli! Ücretsiz toplu taşımada sona gelindi: Artık herkes akbil kullanacak

Sayıştay'dan İBB'ye toplu taşıma engeli! Ücretsiz toplu taşımada sona gelindi: Artık herkes akbil kullanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz yolcu taşıma uygulamasına Sayıştay engeli geldi. Sayıştay, dini ve milli bayramlarda belediyenin ücretsiz yolcu taşıma uygulamasının kamu zararına neden olduğunu öne sürerek, 161 milyon liralık zararın Ekrem İmamoğlu, yöneticiler ve meclis üyelerinden alınmasına karar verdi.

İstanbul'da, milli ve dini bayram günlerinde, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu, İstanbul'un fetih yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta, üniversite sınavlarının yapıldığı günler ve okulların açıldığı tarihlerde toplu taşımanın ücretsiz olmasının kamu zararına olduğuna karar verdi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; ücretsiz toplu taşımanın yalnızca 65 yaş üzeri vatandaşlara uygulanabileceğini ve öğrencilerin indirimli ulaşım kullanabileceğini, bunun dışında kalan ücretsiz ve indirimli yolcu taşıma kararlarının kanuna aykırı olduğunu belirten Sayıştay, İBB'yle meclis üyelerinin "kamu zararına neden olduğunu" ileri sürdü.

istanbul-ucretsiz-toplu-tasima-1.jpg

ZARAR MECLİS ÜYELERİNDEN ALINACAK

Ortalama 161 milyon TL değerinde kamu zararı oluştuğunu söyleyen Sayıştay söz konusu zararın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye yöneticileri ve ücretsiz ulaşım kararı veren İBB Meclis üyelerinden tahsis edilmesi kararına vardı. Belediyedeki meclis üyelerinin hepsinden karara itiraz gelirken, karar kesinleştiğinde 312 meclis üyesinden kişi başı ortalama 520.000 TL ödeme alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN