14 kişinin öldüğü Pamukoğlu sitesinin inşaat mühendisi gözaltında

14 kişinin öldüğü Pamukoğlu sitesinin inşaat mühendisi gözaltında

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem 10 ilde büyük yıkımlara neden oldu. O illerden biri de Gaziantep idi. Kentte, şu ana kadar 14 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi’nin inşat mühendisi ise Afyonkarahisar'da yakalanarak gözaltına alındı.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin acısını yaşıyor. 10 ili vuran depremlerde şu ana kadar 24 bini aştı. 10 ilde yıkılan 'tabut binaların' müteahitleri ise tek tek yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanıyor.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı da depremlerde yıkılan ve hasar gören binalara ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde şu ana kadar 14 kişiye mezar olan Pamukoğlu Sitesi’nin yapılan ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğu, donat işçiliğinin kullanıldığı, donat işçiliğinin de çok kötü olduğu açıklandı.

MÜHENDİS BAŞKA ŞEHİRDE YAKALANDI

Açık tespitlere istinaden binanın ruhsatnamesinde fenni mesul olarak bildirilen inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. A.G., ekipler tarafından Gaziantep’e sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN