Tarih, deniz ve doğa… Dünyada cenneti görmek isteyen buraya akın ediyor: Giden zaman dursun istiyor

Tarih, deniz ve doğa… Dünyada cenneti görmek isteyen buraya akın ediyor: Giden zaman dursun istiyor

Ege’nin zarif kıyıları arasında yer alan bu yerde tarih, deniz ve doğa bir arada. Öyle ki dünyada cenneti görmek isteyen buraya akın ediyor. İşte, Ege’nin güzelliğiyle kendine hayran bırakan o yeri…

Ege’nin incisi Didim, Aydın’a bağlı bir sahil kasabası. Antik çağlarda “Didyma” olarak bilinen bu yer, tarihi zenginlikleri ve muazzam plajları ile tatilcilerin vazgeçilmez adresi oluyor. Bu yüzden de güneşin, tarihin ve mavinin buluştuğu cennet olarak adlandırılabilir.

DİDİM’DE TARİHE YOLCULUK

Didim, tarihle iç içe geçmiş bir bölge. Antik çağlarda önemli bir kehanet merkezi olan Didyma Antik Kendi, devasa Apollo Tapınağı’yla ziyaretçilerini mest ediyor. Tapınak, antik dünyanın en büyük tapınakları arasında yer alıyor. İhtişamlı sütunları ve tarihi atmosferi ile, tarih meraklıları için muazzam bir açık hava müzesi. Ayrıca Didim’de Didyma Antik Kenti’nin dışında Milet Antik Kenti ile Priene gibi antik kalıntıları da yer alıyor.

didim-1.jpg

ALTIN KUMLAR

Didim’in ünlü plajları, altın kumları ve masmavi suları da oldukça meşhur. Altınkum Plajı, ismini altın rengindeki kumlardan alıyor ve uzun sahil şeridi, su sporları aktiviteleri ve sakin atmosferi ile tatilcilerin favorisi oluyor.

didim-2.jpg

DOĞAYLA BAŞ BAŞA

Didim’i ön plana çıkaran bir diğer etken ise doğal güzellikleri ve bu güzelliklerin sağladığı aktiviteler. Bisiklet turları, trekking rotaları ve su sporları gibi etkinlikler, doğa ile baş başa kalma imkanı sunuyor. Didim’in çevresindeki kırsal alanlar, keşfetmeye doyamayacağınız doğal güzelliklere sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN