Tarihin kalbi burada atıyor! Meğer yanı başımızdaymış: Eski Tunç Çağı'ndan Eski Hitit Dönemine sınırsız yolculuk

Tarihin kalbi burada atıyor! Meğer yanı başımızdaymış: Eski Tunç Çağı'ndan Eski Hitit Dönemine sınırsız yolculuk

Ankara'nın Haymana ilçesinde bulunan bu yer, tarihi kalıntılarla zenginleşmiş eşsiz bir alan. Büyüleyici manzarası ve kalıntılarıyla farklı bir atmosfer yaratan yer, ziyaretçilerine unutulmayacak anlar yaşatıyor...

Ankara Haymana'ya bağlı Oyaca Kasabası'nda yer alan Külhöyük, tarihe ışık tutan atmosferiyle dikkat çekiyor. Antik bir yerleşim bölgesi olan alan, Hitit kültürünün merkezi olarak kabul ediliyor. Gavur Kalesi'ne 8 km'lik mesafede olması da stratejik bir konuma sahip olmasına neden oluyor.

c-h-15-1.jpg

BİRÇOK MEDENİYETTEN İZLER TAŞIYOR

1992 yılında yapılan kamulaştırma sonrasında arkeolojik kazılar yapılan bölgede tarihin zengin kalıntıları ortaya çıkmıştır. 22 metre yüksekliğinde, 250 metre genişliğinde ve 150 metre uzunluğunda olan bölge, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

c-h-15-2.jpg

Bölgede yapılan çalışmalarda; Eski Tunç Çağı'ndan kalma kalıntılar, Mitanni kültüründen silindir mühür, Eski Hitit zamanına ait damga mühür ve hiyeroglif yazıtlar gibi sayısız eser ortaya çıkmıştır.

c-h-15-3.jpg

Ankara'nın göbeğinde bulunan bu yer tarih severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bu eşsiz alanı ziyaret ederek tarihte nasıl bir yaşam sürüldüğünü ve bu toprakların hangi medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anlama fırsatı bulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN