Tesadüfen bulunan mamut fosilleri Samsun'da

Tesadüfen bulunan mamut fosilleri Samsun'da

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan eski bir maden ocağında 14 yıl önce tesadüfen keşfedilen mamut fosilleri, yeni açılan Samsun Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Samsun'da 13 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından hizmete açılan Samsun Müzesi, zengin koleksiyonuyla tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Mimarisinde Karadeniz'in dalgalarından esinlenilen ve 15 bin metrekarelik bir alana yayılan müze, Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok önemli eseri bünyesinde barındırıyor.

8992094.jpg

Müzenin en dikkat çeken sergilerinden biri, 14 yıl önce Ladik ilçesinde eski bir maden ocağında tesadüfen bulunan mamut fosilleri. Bu önemli keşif, Samsun Müzesi'nin koleksiyonunu zenginleştirerek bölgenin tarihine yeni bir boyut kazandırıyor.

8992095.jpg

Samsun Müzesi'nde görevli arkeolog Uğur Akyüz, yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde mamut fosillerine ilk kez Samsun'da rastlandığını belirtti. Fosillerin yanında mamut ile yaban atının dişlerinin de bulunduğunu ifade eden Akyüz, bu fosillerin 1 ila 2 milyon yıl öncesine ait olduğunu ve bölgede denizlerin çekilmeye başladığı, karaların oluştuğu dönemi yansıttığını aktardı.

8992100.jpg

Karadeniz Bölgesi'nde başka bir yerde mamut fosili bulunmadığını dile getiren Akyüz, ancak bu durumun bulunmayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Akyüz, Samsun Müzesi'nde mamut fosillerinin ilk kez sergilendiğini ve bu keşfin bölgenin tarihine yeni bir perspektif kazandırdığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN