Trabzon'da orman yangını: 100 dönüm alan zarar gördü

Trabzon'da 3 ilçede fırtına kaynaklı, enerji nakil hatlarındaki tellerin birbirine sürtmesiyle yangın çıktı. belirtilen yangınlarda, 100 dönümlük orman yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Bölgede 100 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Trabzon'da 3 ilçede etkili olan orman yanınında 100 dönüm arazi zarar gördü. Doğu Karadeniz'de dün başlayıp bugün de etkisini sürdüren fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Trabzon'da dün akşam saatlerinde fırtınanın etkisiyle Sürmene, Maçka ve Yomra ilçelerindeki pek çok ormanda yangın çıktı. İhbarla bölgelere orman işçileri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevlere müdahale ederken, yoğun dumandan etkilenen 3 itfaiye eri ve 1 orman işçisi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Etkili fırtına nedeniyle pek çok noktaya sıçrayan yangınlar, ekiplerin 4 saat süren müdahaleleriyle ve bölgede etkili olan yağışın da etkisiyle kontrol altına alındı. Sürmene Baştımar Mahallesi'nde tahliye edilen 1 ev de ormandan sıçrayan yangın sonrası kullanılmaz hale geldi.

8210276.jpg

EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Yangının çıktığı ilk saatlerde Sürmene ilçesinde alevlerin sıçrama riski bulunan Yeniay ve Baştımar mahallelerinde 17 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Buralardaki ahırlarda bulunan 60'ı aşkın büyükbaş da çıkarılıp, güvenli bölgeye alındı.

Yapılan çalışmalarda, bölgede etkili olan fırtına kaynaklı enerji nakil hatlarının da bulunduğu birçok direkte, elektrik tellerinin birbirine sürtmesi sonucu yangının çıktığı belirlendi. Bölgede 100 dönümlük ormanın yandığı yangın, etkili fırtına kaynaklı yaşanan çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı da hasar tespit çalışması başlatıldı.

8210275.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN