Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen oğlunu öldürmüştü... Cezaevindeki babadan mesaj var

Adana'da yaşanan trajik bir olayda, 38 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Hazım Evren'i av tüfeğiyle vurarak öldüren Tamer Evren (66), cezaevinde avukatı aracılığıyla bir mesaj iletti. Evren'in kağıda yazdığı mesajda, "8 yıldır hayatımız zindan olmuştu. Gençlerimizi uyuşturucu illetine alıştıranlara karşı mücadele edilmesini, geleceğimizin karartılmamasını istiyorum. Ben yandım, başkası yanmasın" ifadelerine yer verildi.

Adana'da uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen oğlunu av tüfeğiyle öldüren Tamer Evren cezaevinden mesaj gönderdi. Olay, uyuşturucunun toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini bir kez daha gündeme getirdi.

Korkunç olay 11 Mart'ta saat 13.00 sıralarında, Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi'ndeki müstakil evde meydana geldi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Hazım Evren ile para istediği babası Tamer Evren arasında tartışma çıktı. Duvarda asılı olan av tüfeğini alan Tamer Evren, oğlunu göğüs ve sırtından vurarak öldürdü. Evren, daha sonra da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp kendini ihbar etti. Gözaltına alınan Tamer Evren ilk ifadesinde, "Sürekli para istiyordu. 200 lira verdim. Uyuşturucuya zam geldiğini söyleyip, 100 lira daha istedi. Daha fazla para veremeyeceğimi söyleyince, satırla saldırdı. Kendimi korumak için ateş ettim" dedi. Evren, sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı.

yeni-proje-7-001.jpg
Olay günü

Adana Kürkçüler Cezaevi'ne götürülen Tamer Evren'i, avukatı Oya Tekin ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Ziyarette avukatına kağıda yazdığı mesajı veren Evren, oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek, "Oğlumun uyuşturucu parasını yetiştiremiyordum. O da sürekli saldırıyor, ağır küfürler ediyordu. 8 yıldır hayatımız zindan oldu. Gençlerimizi uyuşturucu illetine alıştıranlara karşı mücadele edilmesini, geleceğimizin karartılmamasını istiyorum. Hiçbir baba evladını öldürmek istemez. Ben yandım, başkası yanmasın" dedi.

yeni-proje-8.jpg
Avukat Oya Tekin

Cezaevi ziyareti sonrası konuşan avukat Oya Tekin, olayın, yıllarca bağımlı bireyi olan bir aile ve acı olaylar sonucu oğlunu öldürmek zorunda kalan babanın dramı olduğunu belirtti.