Yiyenin vazgeçilmezi oluyor dendi, patent verildi! Malatya’nın tescilli lezzeti: Kimse tadına doyamıyor

Yiyenin vazgeçilmezi oluyor dendi, patent verildi! Malatya’nın tescilli lezzeti: Kimse tadına doyamıyor

Malatya’nın yöresel lezzetleri arasında yer alan bu yemek, yiyenlerin damaklarını şenlendiriyor. Bölgeye özgü yöntemlerle yapılan lezzet, coğrafi işaret belgesiyle tescillenerek hak ettiği değeri görmüş oldu…

Arapgir mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Arapgir Peynirli Ekmek” Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak resmen tescillendi.

TESCİLLİ LEZZET SAYISI 12 OLDU

Arapgir’in Coğrafi İşaretli ürün sayısı bu tescille birlikte 12’ye ulaşmış oldu. Daha önceden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Arapgir Pestil Kavurması, Arapgir Deli Kız Baklavası, Arapgir Akıtma Bıcıği, Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı, Arapgir Dolaması, Arapgir Tandır Kebabı, Arapgir Manusa Dokuması, Arapgir Pohmutu, Arapgir Kakuku, Arapgir Mor Reyhanı ve Arapgir Köhnü Üzümü sonrasında Arapgir Peynirli Ekmek de 12’inci tescilli ürün olarak listeye adını yazdırdı.

arapgir-peynirli-ekmek-1.jpg

ARAPGİR PEYNİRLİ EKMEK NEDİR?

Arapgir peynirli ekmeği, yöreye özgü tuzsuz peynirin, ekmek şeklinde açılan hamurun üzerine sürülerek fırında pişirilmesi sonrası üzerine toz şeker dökülerek servis edilen bölgeye özgü bir lezzettir.

Yemek kültürüyle dikkat çeken Arapgir’e özgü olan bu lezzet, yerli yabancı turistlerin de büyük bir iştahla yediği tariflerden biri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN