Zonguldak'ta gıda zehirlenmesi: 24 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Zonguldak'ta gıda zehirlenmesi: 24 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan bazı öğrenciler gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, yaptığı açıklamada besin kaynaklı olduğunu belirterek "Çok şükür ciddi bir durum yok şu anda" dedi.

Zonguldak'ta 24 öğrenci kaldıkları Borsa İstanbul Anadolu Lisesi pansiyonunda yedikleri yemeğin ardından kusma ve mide bulantısı yaşadı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan hastanelerde tedavi gören öğrencileri ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Aldoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, pansiyonda kalan öğrencilerin menülerinde tavuk, ezogelin çorba, pirinç pilavı ve ayran olduğunu söyledi.

Numunelerin incelemeye gönderileceğini belirten Aldoğan, "Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde 7 öğrenciye serum takıldı, kontrol altındalar. Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 9 öğrencimiz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde de 8 öğrencimiz var. Genel olarak öğrencilerimiz kusma şikayetiyle gelmişler. Konuyla ilgili olarak hemen inceleme başlatıyoruz. Büyük olasılıkla besinden kaynaklı bir şey olarak gözüküyor ama kesin konuşmak istemiyorum. Çok şükür ciddi bir durum yok şu anda" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN