Servis aracının ezdiği Eylül'ün ölümünde 'uyarı' bilmecesi

Servis aracının ezdiği Eylül'ün ölümünde 'uyarı' bilmecesi

Avcılar'da 7 Kasım 2019 tarihinde servis aracının altında kalarak hayatını kaybeden Eylül Mirzaoğlu’nun ölümüne ilişkin tutuklu sanık servis şoförü Hüseyin Yıldırım’ın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık ve servis hostesi, aracın bahçeye girip girmemesine dair herhangi bir uyarı almadıklarını söylerken, okul müdürü de sanığın uyarılara kulak asmadığını iddia etti.

Küçükçekmece 18. Asliye Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık H.Y, Eylül'ün babası müşteki Cahit Mirzaoğlu ve tarafların avukatı katıldı.

Mahkemenin kabul edilen iddianameyi okumasının ardından sanık savunmasına geçildi.

'MANEVRA YAPILMAMASI İÇİN UYARI ALMADIM'

Tutuklu sanık H. Y. savunmasında park etmek üzere manevra yaptığı sırada Eylül'ü kör noktada olduğu için göremediğini, olay nedeniyle vicdan azabı çektiğini anlattı.

H.Y. okul bahçesinde manevra yapılmamasıyla ilgili herhangi bir uyarı almadığını, çocukların okul dışında servise alınmalarının tehlike oluşturabileceğini söyledi.

EYLÜL'ÜN BABASI: BU SIRADAN BİR TRAFİK KAZASI DEĞİL

Eylül'ün babası Cahit Mirzaoğlu ise "Benim çocuğum okul bahçesinde vefat etmiştir, sıradan bir trafik kazası değil. Bu nedenle servis şirketinin ve okul yönetiminin de suçlu olduğuna inanıyorum." dedi.

SERVİS HOSTESİ: OKUL MÜDÜRÜNDEN UYARI ALMADIK

Servis hostesi Serap Gümüşalan da ifadesinde, "Olay esnasında okulun bahçesindeki veliler aracın camına vurarak 'geri git' dediler. Şok sebebiyle sanık aracı geri aldı. Servis aracının okul içine girip çıkmasıyla ilgili okul müdüründen uyarı almadık.'' diye konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ: SANIK UYARILARA KULAK ASMADI

Okul Müdürü Umur Boğa, olayın oluş anına ilişkin birinci dereceden bilgisi olmadığını, sesleri duyduktan sonra cama çıktığını ve olayı gördüğünü belirterek, şunları aktardı:

''Daha önce bahçeye giriş çıkış yapmaması hususunda uyarılması için okul aile birliği başkanına ve görevli müdür yardımcısına bildirimde bulunmuştum, kendileri de H.Y'yi uyardıklarını söylemişlerdi. Yönetmelik uyarınca sanığın kullandığı okul servisine okulumuz içinde bir yer ayrılıyordu. Sanığın rampaya kadar gelip burada beklemesi gerekiyordu ancak sanık ısrarla bu uyarılara kulak asmamıştır.''

Tanık beyanlarına karşı diyecekleri sorulan tutuklu sanık H.Y. tanık Umur Boğa'nın beyanlarını kabul etmediğini kendisine okul bahçesine giriş çıkış konusunda herhangi bir uyarıda bulunulmadığını, bahçeye özel araçların da girdiğini ve bu konuda bir engellemenin olmadığını savundu.

Cahit Mirzaoğlu söz alarak aleyhe olan beyanları kabul etmediğini, tanık Serap Gümüşalan'ın beyanlarını değiştirmesinin kabul edilir olmadığını ve yalan tanıklık yaptığını iddia ederek tek sorumlunun sanık olmadığını, okul yönetimi ve servis şirketinin de sorumluluğunun bulunduğunu söyledi.

TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın kusur yönünden tespiti yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Trafik ihtisas Dairesine gönderilmesine, tutuklu sanık H.Y.'nin tutukluluğuna devam kararı vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, sürücü H.Y'nin "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İSTANBUL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN