'Sınavda torpil' iddiasına üniversiteden 'soruşturmaya gerek yok' cevabı

'Sınavda torpil' iddiasına üniversiteden 'soruşturmaya gerek yok' cevabı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde geçen yıl yapılan araştırma görevlisi alımında 'torpil yapıldığı' iddiasına tam bir yıl sonra cevap geldi. MEB'den gelen cevapta, üniversitenin yazısı aktarılarak " …sınavlarda görev alan öğretim üyeleri ile ilgili herhangi bir disiplin soruşturmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı belirtilmiştir" denildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde geçen yıl yapılan araştırma görevlisi alımında 'torpil' yapıldığı iddia edilmişti. Avukat Merve Solak, Komisyon Başkanı Prof. Dr. İbrahim Subaşı’nın akrabası olduğu belirtilen ve diğer adaylardan daha düşük ALES puanına sahip olan Aslıhan Okçu'ya sözlü sınavda barajı geçmesine yetecek olan 98 puan vererek, diğer adayları elediği ileri sürülmüştü.

MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

Olayı TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, olayın soruşturulup soruşturulmadığına ilişkin açıklama istedi.

BİR YIL SONRA CEVAP: SORUŞTURMAYA GEREK YOK

Bakan Selçuk, adına önergeyi yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Başkan Vekili Safa Kapıcıoğlu, üniversitenin olaya ilişkin gönderdiği yazıyı aktararak, “Araştırma görevlisi alımı sözlü sınavında mezkur yönetmeliklere aykırı herhangi bir uygulama olmadığı, sınavlarda görev alan öğretim üyeleri ile ilgili herhangi bir disiplin soruşturmasını gerektirecek bir durumun da söz konusu olmadığı belirtilmiştir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN