AK Partili vekil adayı belediyeye açıktan atanan eşini savundu: Torpil yok çevresi geniş

AK Partili vekil adayı belediyeye açıktan atanan eşini savundu: Torpil yok çevresi geniş

AK Parti'den vekil adayı olan Adile Gürbüz'ün eşi Metin Gürbüz, yedi ay önce belediyeye açıktan atanmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Adile Gürbüz, eşi için "Torpil, adam kayırma yok. Çevresi geniş" savunması yaptı.

2015'teki seçimlerde AK Parti'den milletvekili adayı olan Adile Gürbüz'ün eşi olan Metin Gürbüz, Batman Belediyesi'ndeki memuriyete açıktan atandı. Belediye de önce kalem müdürlüğü görevi yapan Gürbüz'ün ardından belediye kültür merkezi müdürü olduğu öğrenildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, AK Partililerin devlet kurumlarına sınavsız olarak girip görev almaları devam ediyor. Son örnek Batman Valisi Hulusi Şahin'in kayyum olarak başında bulunduğu Batman Belediyesi'nde yaşandı. AK Parti Batman İl eski Başkan Yardımcısı ve 2015'teki seçimde milletvekili adayı olan avukat Adile Gürbüz'ün eşi Metin Gürbüz Batman Belediyesi'ne sınavsız girdi. Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden belediyeye geçiş yapan Gürbüz, ardından Belediye Kültür Merkezi Müdürü oldu.

metin-gur.jpg

Sözcü'nün konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığı Vali Hulusi Şahin yanıt vermedi ancak Batman Belediyesi yetkilileri, atamayı doğruladı. Yetkililer, “Devlet Memurları Kanunu'nun istisnai memurlukla ilgili hükmü çerçevesinde, sınava tabi olmadan, bakanlık izin verince işe başlatıldılar” bilgisini verdi.

adile-gur.jpg

"EŞİM BATMAN'DA HEM TANINIR HEM SEVİLİR"

AKP'li Adile Gürbüz ise eşi Metin Gürbüz'ün açıktan atamayla belediyeye müdür yapılması konusunda şunları söyledi: “Eşim özel okulda müdürdü. 6-7 ay önce belediyeye açıktan atandı. Torpil kesinlikle söz konusu değil. Herhangi bir siyasi adam kayırma değil. Eşim Batman'da hem tanınır hem de sevilir. Çevresi çok geniş biridir. İşini de gayet başarıyla yerine getirmektedir.”

Geçtiğimiz günlerde AKP Siirt Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Bedük'ün de kayyumun yönettiği Batman Belediyesi'ne sınavsız, açıktan atamayla özel kalem müdürü yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN