Sinemalar açıldı mı? Sinemalarda oturma düzeni nasıl yapılıyor? Sinemaların açılış ve kapanış saatleri 2020

Sinemalar açıldı mı? Sinemalarda oturma düzeni nasıl yapılıyor? Sinemaların açılış ve kapanış saatleri 2020

'Sinemalar kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor?' sorusunun yanıtı ve sinemada oturma düzeninin nasıl olduğu merak ediliyor. Hatırlanacağı üzere corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle sinema salonları mart ayında kapanmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'yeni normalleşme takvimi' çerçevesinde yeniden faaliyete geçmişti. Ancak sinema salonlarının belirli tedbirler alınarak açılmasına karar verildiği için birçok işletmeci salonlarını hizmete açmamıştı. En büyük sinema salonu zincirlerinden biri olan Cinemaximum, yeniden faaliyete geçme kararı aldı. İşte detaylar...

'Sinemalar açıldı mı?', 'Sinemalarda oturma düzeni nasıl yapılıyor?', 'Sinemalar kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı nedeniyle mart ayından beri kapalı olan sinema salonlarına 1 Temmuz 2020 itibariyle açılma izni verilmiş, fakat az sayıda işletmeci salonlarını hizmete açmıştı. Yurt genelinde en çok salon sayısına sahip olan Cinemaximum Sinemaları ve İstanbul'un sembol mekanlarından biri olan Beyoğlu Sineması seyirciyle buluşuyor. Sinema salonlarındaki oturma düzeninin nasıl olacağı merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

SİNEMA SALONLARI AÇILDI MI?

Covid-19 salgın hastalığının yayılmasının önlenmesi amacıyla mart ayında kapatılan sinema salonları, 'yeni normalleşme takvimi' ile 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü yeniden açılmasına karar verilmişti.

SİNEMA SALONLARI KAÇTA AÇILIYOR VE KAÇTA KAPANIYOR?

Popüler sinema filmlerinin gösterildiği salonların bilet fiyatlarında son yıllarda artış yaşandığı, vatandaşların ilgisi azalmıştı.

Yurt genelinde sinema salonları 11.00 - 04.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

CINEMAXIMUM SALONLARI AÇILIYOR

Türkiye çapındaki sinemalarını kademeli olarak açmaya hazırlanan Cinemaximum'da sosyal mesafeli beyazperde zamanı başlıyor.

Sinemada dolu olan koltuğun önü, arkası, sağı ve solu boş olacak, teması en aza indirmek adına temassız ödeme ve temassız bilet kontrolü yapılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan bu yana sinemaları kapalı olan CGV Mars Cinema Group yönetimi dün yaptığı online basın toplantısında yeni dönem için aldığı önlemleri açıkladı.

GÖSTERİMDEKİ FİLMLER NELER?

Cinemaximum'da açılışın ilk haftasında gösterime girmesi planlanan filmlerin bazıları şöyle: Bayi Toplantısı, Nuh Tepesi, Gece Nöbeti, Araf 4: Meryem, Şeytanın El Kitabı 7 Ağustos 2020 Cuma günü Bloodshot IMAX ve 4DX salonlarında vizyona girecek. Screen X salonlarda ise Train to Busan filmi sinemaseverlerle buluşacak. 14 Ağustos 2020 Cuma günü ise IMAX'te Christopher Nolan'nın Inception'ı ve merakla beklenen Tenet ise IMAX ve 4DX salonlarda 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü yerini alacak.

SİNEMA SALONLARINDA YENİ OTURMA DÜZENİ NASIL OLACAK?

Salonlarda, tüm sosyal alanlarda olduğu gibi maske takma zorunluluğu uygulanacak. Satılan koltuğun sağında ve solunda iki koltuk, önünde ve arkasında da birer sıra boş bırakılacak.

Her 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde düzenlenen fuaye alanlarındaki oturma alanlarını da sosyal mesafeye göre şekillendiren Cinemaximum, bilet kontrolünü temassız şekilde gerçekleştirecek.

Seans araları, etkileşimi ve riski en aza indirmek adına 30 dakika aralıklı olacak. Bu arada salonlarda temizlik ve hijyen çalışmaları yapılacak.

Tüm salonlar ve fuaye alanları nano gümüş teknolojisi ve onaylı dezenfektanlarla dezenfekte edilecek. Misafirlerin ve çalışanların sıkça temas ettiği gişe ve büfe deskleri, fuaye alanlarındaki merdiven korkulukları, salon kapıları, kiosk ekranları gibi alanlar da sık sık dezenfekte edilecek.

Sinema salonlarındaki klimalar yüzde 100 dışarıdan temiz hava sirkülasyonu sağlayamaya uygun hale getirildi. Doğal havalandırmanın mümkün olduğu alanlarda da sık sık havalandırma yapılacak.

BEYOĞLU SİNEMASI DA KAPILARINI AÇIYOR

Corona virüsü salgın hastalığı nedeniyle marttan beri kapalı olan Beyoğlu Sineması da Şehre Dönüş başlıklı programıyla 7-8-9 Ağustos ve 14-15-16 Ağustos tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor.

"Şehirlerde kaybolan karakterlerin hayallerine ortak oluyor, günahlarına şahitlik ediyor, pişmanlıklarına iç burkuyoruz" cümleleriyle seyirciye seslenen Beyoğlu Sineması'nın programında Saklı, Frances Ha, İki Gün Bir Gece, Yozgat Blues, Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Kare, Victoria, Muhteşem Güzellik ve Yaşamın Kıyısında adlı filmler yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN