Şırnak'ta PKK'lılar TIR'la emniyet müdürlüğüne saldırdı

Şırnak'ta PKK'lılar TIR'la 
emniyet müdürlüğüne saldırdı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gece İpekyolu'nu kesen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, el koydukları bir TIR ile eylem yaptı.

PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, ilçenin içinden geçen tarihi İpekyolu'nu dün gece saatlerinde keserek eylem yaptı. Teröristler, yoldan geçen ve 61 K 2414 plakalı TIR'ı durdurarak, şoförünü indirdikten sonra el koydu.

15-08/21/silopide-ydg-hliler-el-koyduklari-tiri-emniyete-surdu_1004_dhaphoto2

Saldırganlar daha sonra Başak Mahallesi'ne getirdikleri TIR'ı geri geri İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına doğru sürdü. Emniyet Müdürlüğü'ne 200 metre kala polis ekipleri ve zırhlı araçlarla TIR'a uyarı ateşi açtı.

15-08/21/silopide-ydg-hliler-el-koyduklari-tiri-emniyete-surdu_1004_dhaphoto3

Açılan ateş üzerine çekiciyi sokağa, dorseyi de caddeye barikat olarak bırakan saldırganlar, güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. Kısa süren çatışma sonrası teröristler olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, TIR'ın ön camlarına kurşun isabet ettiği lastiklerinin de patlak olduğu görüldü.

15-08/21/silopide-ydg-hliler-el-koyduklari-tiri-emniyete-surdu_1004_dhaphoto4

Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından polis, TIR’ı olay yerinden vinç yardımı ile çekti. Polis TIR'da detaylı arama yaptı.

ŞIRNAK/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN