Sivas katliamı kurbanı sanatçıların isimleri Çukurova Belediyesi tarafından yapılacak Madımak Parkı’nda yaşatılacak

Sivas katliamı kurbanı sanatçıların isimleri Çukurova Belediyesi tarafından yapılacak Madımak Parkı’nda yaşatılacak

Çukurova Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen 33 aydın anısına yapılacak park çalışmalarını hızlandırdı. Projesi hazırlanan temalı park Belediyeevleri Mahallesi’nde 5 bin 200 metrekare alana kurulacak. Parkta katliam kurbanlarının isimlerinin olduğu bir anıt yer alacak ve her sanatçı için bir zeytin ağacı dikilecek.

Adana'da Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatı ile başlatılan çalışmalar sonucunda Madımak Parkı’nın projesi hazırlandı. Temalı park Belediyeevleri Mahallesi’nde 5 bin 200 metrekare alanda kurulacak. Sivas’da Madımak Oteli’nin gericiler tarafından yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 yazar, şair, sanatçı ve aydınların adının Çukurova’da yaşatılması amacı taşıyan bu projenin açılışının gelecek yıl 2 Temmuz’da yapılması planlanıyor.

Parkın ortasında 2 Temmuz Anıtı yer alacak. Anıtta 2 Temmuz 1993’te hayatını kaybeden aydınların isimleri ve Alevilerin 7 ulu ozanı olan Nesimi, Yemini, Fuzuli, Şah Hatayi, Virani, Pir Sultan Abdal ve Kul Himmet’in dizeleri yer alacak. Ayrıca katliamda hayatını kaybeden her aydın için birer sonsuzluğu simgeleyen zeytin ağacı dikilecek. Barış ve kardeşlik vurgunun yapıldığı şiirlerin olduğu bölümün de içinde olacağı parkın girişine 33 beyaz güvercin sembolü yerleştirilecek.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2 Temmuz 1993’te yaşanan katliamın toplumu derinden yaraladığını ve aradan geçen 27 yıla karşın acısının hiç dinmediğini belirterek, “Biz de Madımak Şehitlerinin adını ilçemizde yaşatmak için böyle bir proje hazırladık. Bugün de Sivas katliamının yıldönümü. Bu ülkenin yüz akı yazarları, şairleri, aydınları ortaçağ karanlığına özlem duyan gericiler tarafından Madımak Oteli’nde yakıldı. O ateş içinimizde hiç sönmedi ve yüreğimizi yakmaya devam ediyor. 33 aydınımızı saygı ve özlemle anıyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN