Son dakika! 9 ilde 'Adnan Oktar' operasyonu

Son dakika! 9 ilde 'Adnan Oktar' operasyonu

Son dakika haberi... İstanbul merkezli 9 ilde Adnan Oktar organize suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 23 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi. Şüphelilerin arasında kamuda 3 doktor ile bir öğretmen de bulunuyor.

İstanbul merkezli 9 ilde Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı baskın düzenlendi. 

AA'nın haberine göre, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün devamlılığını sağlamayı hedefleyen ve bu yönde eylemlerde bulunan, yargılaması devam eden örgütün lider, yönetici ve üyelerinin moral ve motivasyonlarını arttırmak ve örgüt lehine kamuoyunda algı oluşturmak maksatlı sosyal medyada çalışmalar yapan, örgütle iltisaklı kişilerin tespitine yönelik çalışma başlattı.

01-002.jpg

9 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Aralarında kamuda görevli 3 doktor ve 1 öğretmeninde bulunduğu 23 şüpheli tespit edildi. Ekipler İstanbul merkezli 9 ilde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

02-002.jpg

Gözaltına alınan bazı şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

HTS KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Bu arada şüphelilerin örgütün yönetici ve üyeleri ile HTS irtibatları olduğu, aleyhlerinde örgütle iltisaklı olduklarına dair ifade bulunduğu, işlem yapılmış örgüt üyelerinden elde edilen dijital verilerde bilgilerine rastlanıldığı belirtildi.

İLK OPERASYON 2018'DE BAŞLATILDI

Temmuz 2018'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar ile 235 kişi hakkında 4 ilde toplam 120 adreste operasyon başlatmıştı.

Operasyonunun yapıldığı 11 Temmuz'da Kandilli'deki evinde bulunamayan Adnan Oktar, aynı gün Sarıyer'de polis ekipleri tarafından bindiği araçta gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN