Son dakika! Almanya'da koronavirüs vaka sayısı 1 günde 2 bin 958 kişi arttı

Son dakika! Almanya'da koronavirüs vaka sayısı 1 günde 2 bin 958 kişi arttı

Son dakika haberi... Almanya'dan gelen son dakika bilgisine göre, yeni tip koronavirüs (corona virus) vaka sayısı son 24 saatte 2 bin 958 artarak toplamda 13 bin 957 oldu.

Almanya'da salgın hastalıklar konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü, koronavirüsle ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Enstitü Başkanı Lothar Wieler, Almanya’da salgına yakalananların sayısının bir günde 2 bin 958 artarak 14 bine çıktığını açıkladı.

500 MİLYAR EUROLUK KURTARMA FONU PLANI

Alman Der Spiegel dergisi, hükümetin koronavirüs nedeniyle zor duruma düşen şirket ve bankalar için 500 milyar euroluk kurtarma fonunu hayata geçirmeyi planladığını yazdı. Habere göre, bu kurtarma fonuyla şirketlerin yükümlülüklerinin devlet kefaleti altına alınması ya da sermaye aktarılması yoluyla iflasların önüne geçilmesi hedefleniyor. Önlemle kısmi kamulaştırmaların da gündeme gelebileceği belirtildi.

Spiegel, bu yeni fon için 12 yıl önce yaşanan ekonomik krizde bankaların kurtarılması için hayata geçirilen SoFFin kurtarma fonunun örnek alınacağını duyurdu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN