Son dakika! Suriye havaalanları ve üsleri boşaltıyor

Son dakika! Suriye havaalanları ve üsleri boşaltıyor

ABD ve Rusya arasında 'Suriye gerilimi' tırmanırken, rejimin havaalanları ve askeri üsleri boşaltmaya başladığı öğrenildi. İran'dan ise Suriye'ye destek geldi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları sonrası Suriye ordusunun havalimanları ve askeri üsleri boşalttığını iddia etti.

İRAN'DAN DESTEK

Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret eden İran'nın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ise olası bir ABD saldırısına karşı Suriye hükümetinin yanında olduklarını belirtti.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre Esad güçleri havalimanları ve askeri hava üslerini boşaltıyor. 

Trump'ın söz konusu açıklamalarına Rusya'dan jet yanıt verilmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zarahova, "Akıllı füzeler meşru hükümetlere değil, teröristlere doğru fırlatılmalı" mesajını Facebook üzerinden paylaşmıştı. Rusya Devlet Başkanı Putin ise sağduyu çağrısı yapmıştı. 

Trump, bugün Twitter hesabından "Bekle Rusya füzeler geliyor" paylaşımı ile gözdağı vermişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN