Son dakika Rusya'dan Trump'a jet cevap: Akıllı füzeler teröristlere doğru uçmalı

Son dakika Rusya'dan Trump'a jet cevap: Akıllı füzeler teröristlere doğru uçmalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, resmi Facebook hesabından ABD Başkanı Trump'ın Twitter paylaşımına cevap verdi.

Zaharova Facebook'tan, Trump'ın paylaşımına şu karşlığı verdi:

"Akıllı füzeler kendi topraklarında terörizm ile mücadele eden yasal yönetimlere değil, uluslararası teröristlere doğru uçmalı. Bu arada Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uyarıyor. Bölgeye atılacak füzeler kimyasal silah kullanıldığına dair tüm kanıtları yok edebileceğini söylüyor. Belki de plan zaten kimyasal provokasyonun izlerini silmek. Böylece müfettişler yerde artık hiçbir şey bulamayacak."

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından  "Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın" paylaşımı yapmıştı. 

18-04/11/aaa.jpg

Trump ilk paylaşımından 40 dakika sonra tansiyonu düşüren bir tweet daha atmıştı. 

Trump, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" demişti.

TRUMP'IN İKİNCİ PAYLAŞIMINA  İMALI CEVAP

Zaharova, Trump'ın silah yarışına sona erdirmeye yönelik çağrısını açıkladığı ikinci tweete yönelik ise "İyi fikir, buna ABD'nin kimyasal silahlarıyla başlayabiliriz" açıklamasıyla yanıt verdi. 

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 'yalan ve uydurma'ları Suriye'yi hedef almak için kullandığını iddia etti. Bakanlık, ABD'nin tavrını 'düşüncesiz' olarak nitelerken, Trump'ın açıklaması nedeniyle 'şaşkınlık' yaşanmadığını ifade etti.

ABD Başkanı Trump çarşamba günü attığı en son Twitter mesajında "Rusya, Suriye'de ateşlenen tüm füzeleri vuracağını söz veriyor. Hazır ol Rusya, çünkü onlar geliyor, güzel ve yeni ve akıllı" diyerek, "Halkını gazla öldürmekten hoşlanan bir havyanla ortak olmamalıydınız" ifadelerini kullanmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN