15 yaşında öldürülen futbolcu Kiyan Prince'in 30 yaşındaki hali FIFA 21'de

15 yaşında öldürülen futbolcu Kiyan Prince'in 30 yaşındaki hali FIFA 21'de

İngiliz ekibi Queens Park Rangers'ın altyapısında oynarken 15 yaşında bıçaklanarak öldürülen futbolcu Kiyan Prince'in anısı FIFA'da yaşayacak. Kiyan'ın 30 yaşındaki hali dünyaca ünlü futbol oyununda yer alacak.

İngiliz ekibi Queens Park Rangers'ın altyapısında 2006 yılında oynayan ve 15 yaşında bıçaklanarak öldürülen Kiyan Prince'in anısını FIFA yaşatacak. FIFA 21'de Kiyan Prince, 30 yaşında bir futbolcu olarak Queens Park Rangers'ın kadrosunda yer alacak. 

Sky Sports'un haberine göre; FIFA serisinin yapımcısı EA Sports, Kiyan'ı ailesi, arkadaşları ve antrenörlerinden aldığı bilgilerle, fiziksel özellikleri ve futbolculuk yeteneklerini gerçekçi hale getirerek sanal ortamda yarattı.

Kiyan'ın babası Dr. Mark Prince OBE, oğlunun çocukluk hayalini gerçekleştiren görüntülerinin diğer savunmasız gençlere de aynı şeyi yapma konusunda ilham vereceğini umduğunu belirterek, "O, hayatı çok erken elinden alınmış genç siyah bir çocuktu" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Kiyan Prince, 15 yıl önce bugün, 18 Mayıs 2006 tarihinde gittiği okulun önünde çıkan bir bıçaklı kavgayı ayırmaya çalışırken bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Kiyan Prince'in babası, oğlunun anısını yaşatmak amacıyla, onun adını taşıyan bir vakıf kurdu. Prince'in kulübü Queens Park Rangers, 2019 yılında aldığı bir kararla stadyumu Loftus Road'un ismini "Kiyan Prince Vakfı Stadyumu" olarak değiştirmişti. Lacivert-beyazlı ekip, ayrıca bugün aldığı bir kararla Prince'e 30 numaralı formayı verdiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN