Ahmet Çakar '15 gün öncesinden belirtilmeli' dedi: Atatürk neden maçtan önce aklınıza gelmedi?

Ahmet Çakar '15 gün öncesinden belirtilmeli' dedi: Atatürk neden maçtan önce aklınıza gelmedi?

Dün akşam Riyad'da yaşanan 'Süper Kupa' krizi sonrası eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, takımların sahada neler giyeceğini 15 gün öncesinden FIFA'ya belirtmesi gerektiğini söyledi. Çakar, sosyal medya hesabından prosedürü paylaşırken, "Maçta ne giyinilip ne giyinilmeyeceğine Suud-i Arabistan değil FIFA karar veriyor. Son gün "ben bunu değil şunu giyineceğim" diyemezsin, FIFA bunu kabul etmez. Maçtan önce Atatürk neden bu arkadaşların aklına gelmemiş" dedi.

Dün akşam Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Suudi yetkililer, "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek iki Türk takımına Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı, Atatürk tişörtü ve İstiklal Marşı'nın okunmaması konusunda yasak konulduğunu açıkladı.

Bunun ardından Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla sahaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesi sebebiyle iki takım maça çıkmama kararı aldı.

Türkiye gündemine oturan bu olay sonrası futbol yorumcularından da konuyla ilgili paylaşımlar geldi. Futbol yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar'da sosyal medya hesabı X'ten paylaşımda bulunurken futbolun kurallarını hatırlattı.

Çakar, kurallara göre her iki takımın da 15 gün öncesinden ısınma sırasında sahada ve karşılaşma esnasında ne giyileceğini FIFA'ya bildirilmesi gerektiğini açıkladı.

658faf8c0ae7e791.webpAhmet Çakar

Buna Suudi yetkililerin değil FIFA'nın karar verebileceğini söyleyen Çakar, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi beyler benden daha Atatürkçünüz yok. Ancak bir de gerçekler var futbolun kuralları var. Maçlarda giyinilecek formalarla alakalı FIFA'nın kuralları net. En az 15 gün önceden hangi takımın ne giyeceği bildirilmek zorunda.

'MAÇTAN ÖNCE NEDEN ATATÜRK AKILLARA GELMEMİŞ?'

Maçta ne giyinilip ne giyinilmeyeceğine Suud-i Arabistan değil FIFA karar veriyor. Son gün "ben bunu değil şunu giyineceğim" diyemezsin FIFA bunu kabul etmez. Maçtan önce Atatürk neden bu arkadaşların aklına gelmemiş? En önemli kural: Oyun sırasında kural değiştirilmez."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN