Ay-Yıldız tekvandoda tarih yazdı

Ay-Yıldız tekvandoda tarih yazdı

Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nın ilk 5 gününe Türk sporcular damga vurdu. Hakan Reçber ve Nafia Kuş’un zaferlerinin ardından Ay-Yıldızlılar, 5 günün sonunda 3 altın ve 2 bronz madalyaya ulaştı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki düzenlenen 26. Dünya Tekvando Şampiyonası’nın ilk 4 gününe Türk sporcular damga vurdu. Organizasyonun 3. gününde kadınlar 49 kiloda mücadele eden milli sporcu Merve Dinçel, Panipak Wongpattanakit’i finalde devirerek ilk altın madalyayı kazanmıştı. Turnuvanın 4. gününde ise Türkiye iki altın madalya daha kazandı.

Erkekler 63 kiloda mücadele eden Hakan Reçber, finalde Tayland’dan Banlung Tubtimdang ile karşı karşıya gelirken, rakibini 2-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 63 kiloda mücadele eden Nafia Kuş ise, finalde Özbekistan’dan Svetlana Osipova’nı da 2-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye, dördüncü günün sonunda toplamda 3 altın ve 1 bronz madalyaya ulaştı. Şampiyonanın 5. gününde ise Görkem Polat, erkekler 54 kg yarı finalde Hugo Arillo Vazquez’e mağlup oldu ve şampiyonayı dünya 3’üncüsü tamamladı.

Dünya şampiyonluğunun kendisi için için çok büyük bir gurur olduğunu belirten Hakan Reçber “İlk büyükler dünya şampiyonluğum. Daha önce katıldım ama olmadı. Çok mutluyum. Olimpiyat şampiyonluğum yok. Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

Azerbaycan’a altın madalya kazandığı için çok mutluyu ve gururlu olduğunu vurgulayan Nafia Kuş ise “2018’de Avrupa şampiyonu olmuştum büyüklerde. Şimdi de Dünya şampiyonu oldum. Gelecek yılda olimpiyatlarda altın madalya kazanarak muhteşem üçlüyü tamamlamak istiyorum. Koleksiyonun eksik parçası sadece olimpiyat şampiyonluğu kaldı. Onu da gelecek yıl kazanacağım” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN