Başkan Ağaoğlu'ndan veda sinyali! Bordo-mavili taraftarları şaşırtan açıklama: "Bırakır giderim..."

Başkan Ağaoğlu'ndan veda sinyali! Bordo-mavili taraftarları şaşırtan açıklama: "Bırakır giderim..."

Trabzonspor'un 52’nci Divan Genel Kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan bordo-mavili ekibin Başkanı Ahmet Ağaoğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Başkan Ağaoğlu, Trabzonspor'un bu sezon iyi bir hazırlık dönemi geçirmediğini vurguladı.

Trabzonspor'un 52’nci Divan Genel Kurulu toplantısı Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar ve üyeler katıldı.

52'nci Divan Genel Kurulu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyet’in 99’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk bayraklarıyla donatılan salonda genel kurul öncesince 10’uncu Yıl Marşı söylenerek Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

"AKSİ DURUMDA BÜYÜK BİR TESİS SORUNU YAŞANACAĞI KANAATİNDEYİZ"

Toplantıda konuşan Trabzonspor Divan Denetim Kurulu üyesi İsmet Keskin, Akyazı Stadyumu’nun kulüp tarafından yapılan uzun vadeli kiralama talebinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca reddedildiğini belirterek “Stadımızda 1'er yıllık kiralama işlemi yapılmaktadır. Stat içindeki ve çevresindeki işyerleri bu nedenle kiraya verilememekte ve bundan dolayı kulübümüz gelir kaybına uğramaktadır. Bu konuda Trabzonspor Kulübü'nün çabalarına kamuoyu katkı sağlamamaktadır. Trabzonspor tesislerinin yapılacak yeni havalimanı projesi dışında bırakılması için Divan Kurulu öncülüğünde lobi çalışması yapılmalı, yapılacak projeye müdahil olmamız gerekmektedir. Aksi durumda büyük bir tesis sorunu yaşanacağı kanaatindeyiz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen cezaların tutarı 1 milyon 357 bin 800 TL’dir” dedi.

BAŞKAN AĞAOĞLU 'YENİ HAVALİMANI' PROJESİNE KARŞI

Toplantıda söz alan bordo-mavili ekibin başkanı Ahmet Ağaoğlu ise Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin yakınında bulunan Trabzon Havalimanı’nın yetersiz kaldığı gerekçesiyle hazırlanan yeni havalimanı projesine, Trabzonspor tesisleriyle çevresindeki spor komplekslerinin de dahil edildiğini açıkladı.

Projeye karşı olduğunu kaydeden Başkan Ağaoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin Trabzonspor için büyük öneme sahip olduğunu belirterek yeni hava alanı için Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin istimlak edilmemesi için sonuna kadar direnç göstereceğini, bunda başarılı olamaması halinde ise görevi bırakacağını duyurdu.

"İYİ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRMEDİK"

Karadeniz ekibinin bu sezon iyi bir hazırlık dönemi geçirmediğini kaydeden Başkan Ağaoğlu, "Geride 24 maç ve alınacak puanlar var. İyi bir hazırlık dönemi geçirmedik. 12 oyuncumuz Avrupa Milletler Kupasında görev yapan oyunculardı. Bunların tamamı, hazırlık kampımızın ilk dönemine iştirak edemediler. 8 yeni transferimiz ki bana göre bu ciddi sayı. Takım içinde de zaman zaman 5 - 6 yeni oyuncu ile oynadığımızı düşünecek olursak bir yeniden yapılanma söz konusu. Bu kalibredeki şampiyona olmuş ve zirve yarışı içinde olan takımların tamamına yakınının yaşadığı sıkıntı. Kadroda uyum sorunu yaşadık. Uyum sorunu da, geniş ölçüde kamp dönemine iştirak edememelerinden bazı transferlerin de son gününde gerçekleşmesinden kaynaklı. Transferin son gününde gerçekleşen transferlerde yönetim, izleme, teknik zaaftan oluşmadı. İlk başlarda talip olduğumuz oyuncular bonservis ücreti 10 - 12 milyon Eurolardan başlayıp en son transferin kapanmasına 3 milyon, 4 milyon Eurolara düşürebildik” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Şenol Güneş Spor Kompleksi’ndeki stadı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiklerinde 29 yıllığına kiralama talebinde bulunduklarını açıklayan Ağaoğlu ayrıca Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin Trabzonspor için büyük önemi olduğunu belirtti.

"ENGEL OLAMAZSAM GÖREVİ BIRAKIR GİDERİM"

Başkan Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Yeni havaalanı projesinde yaptığımız incelemelerde maalesef tesislerimizin yüzde 90’ı istimlaka gidiyor. Ben şahsen eski bir pilot olarak Trabzon şehrini daha büyük bir havaalanına ve aşağıya doğru bütün spor tesislerini içine alarak yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Trabzon havaalanı 300 uçağı kaldıracak kapasitede ve apronların yanına yapılarak ilavelerle bu sıkıntı giderilebilir. Bu şehrin yeni havaalanına ihtiyacı yok, spor tesislerine ihtiyacı var. Spor tesislerini ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin ve yandaki spor tesisleri istimlak edilerek böyle bir şeyin içerisine bu konuda sonuna kadar direnç gösteririm. Başarısız olursam eğer görevdeysem görevi bırakır giderim. Trabzonspor’u öyle bir tesisten mahrum etmek Trabzonspor’a yapılacak ihanetlerin en büyüğüdür. Ona da engel olamazsam görevi bırakır giderim.

CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ

Mevcut yasa, stadımızı Spor Bakanlığı yaptığı için yasaya göre ancak 1’er yıl kiralama yapılabiliyor ve stadımızın altında çok büyük ekonomik katkı sağlayacak tesisleri kiraya verme şansımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanı’yla görüştü. 29 yıllık kiralama konusunda talimat verdi ve sonrasında Spor Bakanımız kiralama konusunda çalışmanın hazırlandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu ifade ettiler. Kulüpler Birliği olarak Cumhurbaşkanımızla yeniden görüşeceğiz ve fırsat bulursam konuyu kendisine ileteceğim"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN