Beşiktaş’ta öncelik savunma

Beşiktaş’ta öncelik savunma

Teknik direktörlük koltuğuna Valerien Ismael’i oturtan Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcının kuracağı sistem için transfer çalışmalarına şimdiden başladı. 3’lü savunmada etkili olacak isimler üzerinde duran Siyah-Beyazlı yönetim, Kaan Ayhan ve Koray Günter için tekliflerini hazırladı.

GÖHHAN AKTÜRK

Beşiktaş yeni teknik direktörü Valerien Ismael’in üçlü savunması sistemi için yerli savunma oyuncu arayışına girdi. Siyah-Beyazlı ekip, bu hedef doğrultusunda yabancı kuralını da düşünerek hareket etme kararı aldı. Teknik direktör Valerien Ismael’in üçlü savunma sistemine takviye için yerli oyuncu bakan Siyah-Beyazlı yönetimin hedefinde Kaan Ayhan ve Koray Günter yer alıyor. Yeni teknik direktör Valerien Ismael’in uygulayacağı 3-4-3 sistemine uygun bir takım oluşturmak için yavaş yavaş harekete geçen Beşiktaş, gelecek sezon yerli oyuncu sayısının 4’e yükseleceğini de düşünerek stopere Türk oyuncu eklemesi yapmak istiyor. Siyah-Beyazlılar, sezon başında da Kaan Ayhan için nabız yoklamış ancak yüksek bonservis talebi nedeniyle transferi nihayete erdirmeyi başaramamıştı. Yeniden aynı sorunla karşılaşma ihtimaline karşılık Koray Günter için de teklif hazırlayan yönetim, her iki oyuncuyu da kadrosuna kazandırmak için çaba harcayacak. Öte yandan Oğuzhan Özyakup’un sözleşmesinin bitecek olması, Teixeira’nın kadroda düşünülmemesi, Atiba’nın ilerleyen yaşı nedeniyle orta saha alternatiflerine yönelen Siyah-Beyazlıların orta saha hamlesi için de tanıdık bir isim yine gündeme geldi. O ismin de 2019-20 sezonunda kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Elneny olduğu belirtildi. 3-4-3 sistemi nedeniyle orta sahayı sağlam tutmak isteyen Valerien İsmail’e Mısırlı futbolcunun sorulduğu ve onay verdiği kaydedildi. Arsenal ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan 29 yaşındaki defansif orta saha tekrar Türkiye’ye dönmeye sıcak bakıyor.

PJANİC'TE TEK SORUN MALİYET

Beşiktaş, sezon başında Barcelona’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Bosnalı yıldızı Miralem Pjanic’in takımda kalmasını istiyor. Ancak Bosnalı yıldızın maaşı transferin önünde büyük bir engel oluşturuyor. Mundo Deportivo’da yer alan habere göre Beşiktaş, Barcelona ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Pjanic’i kadrosunda tutmak istiyor. Ancak futbolcunun yüksek maaşı transferin önünde engel oluşturuyor. Pjanic’in normal maaşı şu anda kiralık anlaşması ile kazandığından bir hayli yüksek. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın, Barcelona ile iyi ilişkilerini kullanarak Pjanic’i kadrosuna katmak için girişimlerde bulunacağı iddiaları da gündeme gelmişti. Bu sezon Siyah-Beyazlı forma ile bu sezon 22 maçta forma giyerken, 4 kez de asist yapma başarısı göstermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN