Cimbom’da plan tamam

Cimbom’da plan tamam

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon şampiyonluğu göğüslemek isteyen Galatasaray’da gelecek sezon hazırlıkları sürüyor. Takımdan ayrılacak ve transfer olacak bölgeleri belirleyen Okan Buruk, gelecek sezonun planlamasını da tamamladı.

Spor Toto Süper Lig’in liderli Galatasaray’da mutlak hedef olarak belirlenen şampiyonluk yolunda kalan maçların da kazanılması camiada beklenen tek yol oldu. Bu sezon ortaya koyduğu performansla beğenileri toplayan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un da katkısı göz ardı edilmiyor. Bu sezonu şampiyon olarak tamamlamak isteyen tecrübeli teknik adam kadrosundaki oyunculardan en üst verimi almak isterken, gelecek sezonun kadro planlaması üzerinde de çalışıyor.

Son olarak Süper Lig’de Konyaspor deplasmanında 2-1 mağlup olarak galibiyet serisini kaybeden Sarı-Kırmızılılarda stoper eksiği Okan Buruk’u tedirgin ediyor. Devre arasında Sassuolo’dan transfer edilen milli futbolcu Kaan Ayhan’ın beklenen seviyeye çıkması da stoperlerde eksiklik yaşanmasının bir diğer sebebi oldu. Devre arasında transferi çok konuşulan ve gündemden düşmeyen yıldız futbolcu Nikolo Zaniolo’nun da sezon sonu takımdan ayrılma ihtimali bulunuyor.

Son olarak gündeme gelen bonservis tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Zaniolo transferinin detaylarını da açıkladı. Nikolo Zaniolo’nun bonservisini 5 yıl vadeyle 15 milyon euroya aldıklarını belirten Timur, futbolcunun sözleşmesine de ulaşılması zor bonuslar koyulduğunu ve bütün bonusların gerçekleşmesi durumunda futbolcunun maliyetinin 29 milyon euroya çıkması durumu olduğunu açıkladı.

Sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimaline karşında Zaniolo’nun henüz gitmek gibi bir isteği olmadığını belirten Erden Timur, teknik direktör Okan Buruk’un da Zaniolo’yu çok beğendiğini belirterek sözlerini bitirmişti. Sezon sonu için planlamarını sürdüren Okan Buruk Zaniolo’nun yanısıra takımdan kiralık olarak ayrılan Mostafa Mohamed’in de takıma geri çağırılması yönünde karar verdiği kaydedildi.

Nantes’e kiralanan futbolcu bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri toplamış 23 maçta 9 gol atıp 4 de asist yapmıştı. Takımda kalması durumunda Gomis’ten daha faydalı olacağını düşünen Buruk, yeni sezonda Mohamed’i geri çağıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN