Cimbom’da tempoya gençlik aşısı

Cimbom’da tempoya gençlik aşısı

Dünya Kupası arasında çalışmalarına teknik direktör Okan Buruk yönetiminde devam eden Galatasaray’da tempolu oyun için yeni bir çözüm bulundu. Tecrübeli teknik adam, oyunun ikinci devresinde düşen temponun önüne geçmek için kadrosunu gençleştirme yoluna gidecek.

Sezona yıldız transferle giriş yapan Galatasaray, tecrübeli dünya yıldızlarıyla kadrosunu güçlendirmişti. 2022 FIFA Dünya Kupası arasına liderin 2 puan gerisinde ikinci sırada giren Galatasaray’da kadrodaki yaşlı oyuncuların sayısı dikkat çekiyor. Dries Mertens, Mauro Icardi, Juan Mata gibi futbolcuları kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılarda oynanan futbolun temposunun maç içinde düşmesi, Okan Buruk’un kadroyu revize etmesine sebep oldu. Kadrodaki eksik bölgeler için Erden Timur’la detaylı bir çalışmaya da giren Buruk, ara transfer döneminde daha fazla genç oyunculara yönelecek.

Teknik direktör Okan Buruk’un 90 dakikada sahada tempolu bir oyun görmek istemesi ilk 11’in de değişeceğini gösterdi. Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig’de oynanan 13 maçta da ilk 11’de Mertens ve Muslera’ya şans verdi. Tecrübeli teknik adamın oluşturduğu kadroda 30 yaş üstünde 5 isim bulundu. Buruk, tecrübeli futbolculardan beklediği verimi son dönemde alsa da düşen tempo için kadroya gençlik aşısının şart olduğu yönünde karar kıldı. Gomis, Mertens ve Mata’yı saha içinde aynı anda sahaya sürmeyi düşünmeyen tecrübeli teknik adam, oyunun temposunun düşmesini engellemek istiyor.

Genç yıldızlarına güvenen Buruk, Barış Alper Yılmaz ve Yusuf Demir’i 11’de değerlendirecek. Yusuf Demir’i 10 numara pozisyonunda düşünen Buruk, Barış Alper Yılmaz’ı da forvete alacak. Okan Buruk yaşı ilerlemiş futbolcuları daha ekonomik kullanarak bu sayede tecrübeli oyunculardan daha fazla verim almayı hedefliyor.

Sezon başında takıma katılan Mertens, Mata ve Icardi’den yüksek performans alan Galatasaray’da geçen sezonda transfer edilen Gomis’ten de yüksek performans alındı. Gomis süre aldığı 6 maçta 5 gol attı. Mertens’e 12 maçın ilk 10’unda süre veren Okan Buruk, Icardı’ye de 5 maçta ilk 11 fırsatı verdi. Mertens süre aldığı maçlarda 2 gol atarken Icardi 6 maçta attığı 5 golle yıldızlaştı. Antalya kampında son maçına Toulouse karşısında çıkacak olan Galatasaray’da Okan Buruk yeni plan çerçevesinde ilk 11’ini sahaya sürmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN