EuroLeague’in 16. hafta müsabakasında Fenerbahçe Beko sahasında Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos'u konuk etti. Ataman'ın ekibi, karşılaşmayı 77-81 kazandı.
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, Fenerbahçe taraftarlarını sert sözlerle hedef aldı.
Ataman, Fenerbahçeli taraftarların 'Eğitimsiz' olduğunu öne sürdü.
Ataman açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Açıkçası çok üzgünüm. Maça değinirsek ilk yarıda çok iyi oynadık ama ikinci yarıya çok kötü başladık. Bir anda hücum etmeyi bıraktık, Fenerbahçe öne geçerek farkı açtı. Oyunun kontrolünü yitirdik. Bu bölümde neden anlamıyorum ama salondaki 10 bin eğitimsiz Fenerbahçe taraftarı, 88 yaşındaki eğitimli anneme yönelik tezahürat yapmaya başladı. Sonrasında ise Tanrı bize yardımcı oldu. Oyuncularımız şutları atmaya başladı, savunmada ise agresif oynadık.
Tanrı bize yardım etti ve gereken cevabı sahada verdik. Bu kadar. Gerçekten bu eğitimsiz insanların tezahüratları için çok üzgünüm. Bence EuroLeague’de Türkçe bilen biri, bu tezahüratları değerlendirmeye almalı. Bu adil değil. Biz basketbol oynamak için buradayız, Türk Milli Takımı’nın koçu olduğum için gurur duyuyorum. Panathinaikos’ta yaptıklarımdan dolayı da gurur duyuyorum. Bu salondaki 10 bin kişi ise eğitimsiz insanlar. Söyleyeceklerim bu kadar.”

