Fenerbahçe, Avrupa'da bir ilki başardı: Bunu başaran başka bir Türk takımı yok! Tarihte ilk! Kanarya, Galatasaray'ı solladı!

Fenerbahçe, Avrupa'da bir ilki başardı: Bunu başaran başka bir Türk takımı yok! Tarihte ilk! Kanarya, Galatasaray'ı solladı!

Kadıköy'de 5-1 geçtiği Twente'yi Hollanda'da 0-1 ile geçen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplara kaldı. Hollanda ekibini her iki maçta mağlup eden sarı-lacivertli ekip, daha önce hiçbir Türk takımının başaramadığı bir başarıya imza atarak tarihe geçti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Kadıköy'de 5-1 ile geçtiği Hollanda ekibi Twente'nin konuğu olan İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbaçe, zorlu mücadelede rakibini mağlup ederek bir ilki başardı. Kanarya, daha önce hiçbir Türk takımının başaramadığı bir başarıya imza attı.

Bu sezon üç kulvarda başarılı olmak amacıyla iddialı bir takım kuran Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde galibiyetlere devam ediyor. Geçen hafta Kadıköy'de 5-1 mağlup ettiği Twente'nin konuğu olan Fenerbahçe, rakibini 0-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup aşamasına kalma başarısını gösterdi.

Hollanda ekibini her iki maçta da mağlup eden sarı-lacivertli ekip, daha önce hiçbir Türk takımının gerçekleştiremediği başarıya imza attı.

Opta'nın aktardığına göre; Avrupa'da çıktığı son 7 maçın tamamını kazanan Fenerbahçe, Türk takımları arasında Avrupa'da en uzun galibiyet serisini yakalayan ekip oldu.

Sırasıyla Sevilla, Zimbru(2), Maribor(2) ve Twente(2) maçlarından galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında 7 karşılaşmayla en uzun galibiyet serisi yakalayan Türk takımı olarak tarihe geçti.

İşte Fenerbahçe'ye tarihi başarıyı getiren galibiyetler

Sevilla / 1-0

Zimbru / 1-0

Zimbru / 4-0

Maribor / 3-1

Maribor / 3-0

Twente / 5-1

Twente / 1-0

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN