Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: ''İntikam peşinde!''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: ''İntikam peşinde!''

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, başkanlık seçimleri öncesinde basın toplantısı düzenledi. Ali Koç, yapmış olduğu açıklamalarda oldukça iddialı cümleler kullandı. Gelecek sezon yıldızlarla dolu bir kadro kuracağını söyleyen Koç, Aziz Yıldırım'a da yüklendi.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk şansını son haftaya bırakan Fenerbahçe, 30-31 Mayıs tarihleri arasında seçim heyecanı yaşayacak. Ali Koç ile Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün başkanı olabilmek için yarışacak.

BORÇLARI YARIYA İNDİRDİK

Resim

Fenerbahçe'de seçime sayılı gün kala mevcut başkan Ali Koç, basın toplantısı düzenledi. ''Altı yıl boşa geçmiş" diyenler üzerine altı yılda olanları sizlerle paylaşacağım. Niye karar değiştirip aday olduğumu paylaşacağım'' diyerek basın toplantısına başlayan Ali Koç, kulübün borçlarını yarıya indirdiklerinin altını çizdi:

''Toplam yükümlülüklerimiz 612 Milyon €'yu bulmuştu. Bugün ise 29 Şubat rakamlarına göre, toplam yükümlülüklerimiz 307 Milyon €'ya indi. Tam anlamıyla yarıya indi. 'Biz bırakırken 3.5 küsür milyar borç vardı, 11'e geldi' diyorlar. Bunu bu şekilde ifade etmek muhasebeden, finanstan çok uzak insanların sözleridir. Borçlarımıza ister TL, ister euro olarak bak, değişen bir şey yok. 31 Mayıs 2018'de 3 milyar 180 milyon TL olan borcumuz, enflasyonla beraber 29 Şubat'ta 23 milyar 650 milyon TL'ye geliyor. 3.5 11'e çıktı değil. Hangi kurdan bakarsak bakalım borçlar yarıya indi. Borçların büyük kısmı finans kurumlarına olan borçlardır.''

ALACAĞIM YOK

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 'Kulüpten alacağı var' iddialarına açıklık getirdi. Ali Koç, söz konusu iddialar hakkında ''Fenerbahçe'den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım'' dedi.

Ali Koç aynı zamanda ''Hukuk konularında CAS'ta en çok dosyası olan kulüp Türkiye'dir. CAS'ta, UÇK'de Fenerbahçe aleyhine açılmış tek bir dava yoktur'' diyerek kulübün mali tablosunun olumluya gittiğinin altını çizdi.

SİSTEM BİZİ ENGELLEDİ

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 6 yıllık döneminde Süper Lig şampiyonluğu gelmemesinin nedenlerini açıkladı. Ali Koç, konuyla ilgili olarak ''Futbolda arzuladığımız, hak ettiğimiz başarıları yakalayamadık. Tüm anlattıklarımı bu perdelemektedir. İlk dönemimizde muhtelif sebeplerden hatalarımız, yanlış tercihlerimiz oldu. Bunlara rağmen sistem tarafından giyotinden geçirilmeseydik, şampiyonluğa uzanma şansımız vardı. Hep engellendik'' sözlerini sarf etti ve ekledi ''Bir kere şampiyon olup cam tavanı kırdığımızda inanın ki şampiyonluklar arka arkaya gelecektir. Bizi engelleyenlerin en büyük korkusu da budur."

ŞAMPİYON YAPMAZLAR AÇIKLAMASI

Resim

Ali Koç, 'Ben Fenerbahçe Başkanı olduğum sürece şampiyonluk yaşayamayız' sözlerine açıklık getirdi. Koç, bu açıklaması üzerine gelen eleştiriler hakkında şu ifadeleri kullandı:

''Benim 'Ali Koç varken, Fenerbahçe şampiyon yapmazlar' söylemim üzerinden seçim stratejisi hazırlayanlara lafım var. Adaylık kararı almamın arkasındaki nedenlerden biri bu. İki TV'de bundan bahsettim. 'Başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' dedim. Bu teslimiyet ifadesi değildir. O psikolojide olsaydık, Fenerbahçe şampiyonluğu kovalamaz, havluyu atardı. 22. dakikada haksız 10 kişi bırakıldığımız derbide böyle mücadele edemezdik. Bu sözler, bir isyanın dışavurumudur. Fenerbahçe'nin duruşu nedeniyle karşı karşıya kaldığı durumu izah eden bir tespitti. Futbolu istediği gibi dizayn etmeye çalışanlara mesajdı. Burada söz konusu olan şahsımın kimliği ile ilgili bir durum değildir. Gerilimin asıl sebebi, camiamızın ilkeleri ve duruşudur. Fenerbahçe son 20 yılda sistematik olarak büyük haksızlıklara ve saldırılara maruz kalmıştır, bu da devam etmektedir. Bazı çıkışlarımızın, Türk futbolunun vehametiyle ilgili farkındalık yaratması, bazı taşların oynaması açısından etkili oldu."

Ali Koç, bahsettiği sistemin kökünü kazıyacaklarını da belirtti:

''Ne zaman güçlü kadro kurduk, sistemin içindeki böcekler tek tek ortaya çıktı. Kim olduklarını biliyoruz, tespit ettik. Söz size, hepsinin kökünü kazıyacağız.''

ÖYLE BİR TAKIM KURACAĞIZ Kİ...

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yeniden başkan seçilmesi halinde oldukça iddialı bir kadro kuracaklarını belirtti. Ali Koç, ''Hiçbir zaman şampiyonluk sözü vermedim ancak son iki sezonda yaşadıklarımızdan hareketle, takımımıza yapacağımız takviyelerle çok daha iyi bir Fenerbahçe yaratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Öyle bir takım kuracağız ki; benim size şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak'' ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM İNTİKAM İSTİYOR

Resim

Ali Koç, Fenerbahçe'de başkanlık adaylığını açıklayan ve önemli vaatler duyuran Aziz Yıldırım'a sert sözlerle yüklendi. Koç, Aziz Yıldırım hakkında ''Önceki başkanımız, 6 sene boyunca kurullara gelmeyip, dışarıdan bize ağır salvolar yaparken, genel kuruldan 1 gün önce garip, ilginç, karakterine uygun basın toplantıları yaparken hep rica ettik, gelin TV'ye çıkalım, kendimizi anlatalım. Camia bizi tanısın, anlasın dedik. Ona pek rağbet etmemişti. Şu an hiç tereddüt etmeyecektir. Tekrar aday oldu. Özgüveni tavan yapmış, yelkenleri dolmuş hızla ilerliyor. Aday olduğu için kongre üyelerine saygı duyduğu için, iki aday olarak TV'ye çıkıp sizleri çok daha iyi aydınlatacağımızdan zerre şüphem yok. Bu sefer de kabul etmezse belki de Dursun Özbek ile televizyona çıkar'' dedi.

Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın aday olmasıyla alakalı ise ''Aziz Yıldırım'ın aday olma nedenini, Ali Koç'tan intikam alma isteği olarak görüyorum'' diyerek değerlendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN