Fenerbahçe'de ifade veren üç isme adli kontrol şartı

Fenerbahçe'de ifade veren üç isme adli kontrol şartı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Fenerbahçe Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal, İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade verdi. Basın Suçları Soruşturma Bürosu'ndaki yaklaşık 4 saat süren işlemlerinin ardından şüpheliler, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Pazar akşamı Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren derbi maçı sonrası, saha içinde ve tribünlerde yaşanan olaylar geniş yankı uyandırdı. Fenerbahçe'nin sahada galibiyetini kutladığı sırada, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, Stat Müdürü Ali Çelikkıran ve Başkan Dursun Özbek’in şoförüyle, Fenerbahçeli yöneticiler arasında çıkan arbede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturmanın konusu oldu.

İFADEYE ÇAĞRILAN İSİMLER

Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal, ifadeye çağrılan isimler arasında yer aldı. Bu kişiler, Çağlayan Adliyesi'ndeki Basın Suçları Soruşturma Bürosuna gelerek savcıya ifade verdi. Yaklaşık dört saat süren ifade işlemlerinin ardından, şüpheliler adli kontrolle serbest bırakılmak üzere sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ADLİ KONTROL VE SERBEST BIRAKILMA

Hulusi Belgü, Ertuğrul Karanlık ve Emre Kartal, ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüpheliler, basın mensuplarının görüntü almaması için adliyenin özel güvenlik görevlileri eşliğinde yangın merdiveninden sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Adli kontrolle serbest bırakılan bu isimlerin, soruşturma sürecinde belirli şartlar altında serbest kalmaları sağlandı.

OLAYLARIN KRONOLOJİSİ

Derbi maçı sonrası yaşanan olayların fitili, Fenerbahçeli futbolcuların sahanın ortasında bayrak açmasıyla ateşlendi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, takımın galibiyetini kutlamak için RAMS Park'a gelmişti. Ancak bu kutlama sırasında, Fenerbahçeli ve Galatasaraylı yöneticiler arasında arbede çıktı. Saha içindeki kavgada, Başkan Ali Koç ve statta bulunan Fenerbahçeli yöneticilerin tamamı sahada yer alırken, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, stat müdürü Ali Çelikkıran ve Başkan Dursun Özbek’in şoförü darbe aldı.

SORUŞTURMANIN SEYRİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, derbi sonrası yaşanan olayların tüm detaylarını aydınlatmayı amaçlıyor. İfadeye çağrılan isimlerin verdiği bilgiler ve güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, olayların nasıl geliştiğini ve kimin ne şekilde rol aldığını ortaya koyacak. Soruşturma kapsamında, gerek duyulması halinde daha fazla kişinin de ifadeye çağrılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN