Fenerbahçe'nin eski yıldızı Anelka'dan yıllar sonra gelen itiraf: 2006 yılında kaçan şampiyonluğu anlattı! Daum'a sert sözler

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Anelka'dan yıllar sonra gelen itiraf: 2006 yılında kaçan şampiyonluğu anlattı! Daum'a sert sözler

Fenerbahçe'nin Fransız eski golcüsü Nicolas Anelka, sarı-lacivertli ekibin son haftada şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdığı 2005-06 sezonu hakkında çarpıcı ifadelere kullandı. Fransız yıldız, Fenerbahçe'nin eski hocası Daum'u hedef aldı.

2005-2006 arasında Fenerbahçe formasını terleten Fransız dünya yıldız Nicalas Anelka, 2005-2006 sezonunun son haftasında kaçan şampiyonluk hakkında çarpıcı ifadelere kullandı. Sarı-lacivertli kulübün eski golcüsü, kaçan şampiyonluk nedeniyle Fenerbahçe'nin eski teknik adamı Daum'u sorumlu tuttu.

2005 yılının kış transfer döneminde 7 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'nin yolunu tutan, sarı-lacivertli forma altında 57 maçta görev alarak takımına 16 gol 15 asistlik katkı sunan Anelka, 2006 yılının yaz transfer döneminde ise 12 milyon euro karşılığında Bolton'a transfer oldu.

2016 yılında futbola veda eden Anelka, Haber Global'in sorularını yanıtlayarak sarı-lacivertli ekibin eski teknik adamı Daum'a yüklendi.

"ŞAMPİYONLUĞUN GİTMESİNDE DE BUNUN ETKİSİ VAR"

2006 yılında kaçan şampiyonluk nedeniyle Daum'u sorumlu tutan Anelka şunları söyledi:

"2006'da Denizlispor'la oynadığımız şampiyonluk maçında Daum’un Nobre’yi tercih etmesine şaşırdım, beklenmedik bir karardı. Şampiyonluğun gitmesinde de bunun etkisi var. Maçtan bir gün önce Fransa Milli Takımı kadrosu açıklandı, o kadroda yoktum. Hocanın da bundan etkileneceğimi düşündüğü için böyle bir karar aldığını düşünüyorum. Hepimizin beklentisinin aksine sürpriz bir tercihti. Nobre de iyi bir golcüydü ama yeni sakatlıktan çıkmıştı. Bu yüzden sürpriz olmuştu.

Anelka'nın Daum şaşkınlığı: Şampiyonluğun gitmesinde etkisi var - 2. Foto

FENERBAHÇE İÇİN REDDETTİM

Fenerbahçe'ye dönebilmeyi çok isterim. Çin'den ayrıldığım dönemde Fenerbahçe'ye gelmek istedim ve Fenerbahçe'nin büyük rakiplerinden biri bana teklifte bulunmuştu ancak Fenerbahçe'ye olan sevgimden dolayı bunu reddettim.

Alex’le saha içinde çok iyi vakit geçirdik. Oynadığım en iyi 10 numaraydı. Çok özel bir oyuncuydu. Oyun görüşü, frikikleri çok özeldi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN