FIA PURE ETCR Serisi İkinci ayağında Türkiye'de olacak

FIA PURE ETCR Serisi İkinci ayağında Türkiye'de olacak

FIA PURE ETCR serisi Türkiye’ye geliyor. Ezber bozan 2021 sezonunun ardından FIA, ETCR eTouring Dünya Kupasını Mayıs ve Kasım arasında toplamda yedi yarış ile gerçekleştirecek.

ETCR Dünya Şampiyonası Fransa’daki ünlü Circuit de Pau-Ville ile başlayıp yeni asfaltlanmış modern bir pist olan Istanbul City Street Circuit (İntercity İstanbul Park) pistinde devam edecek.

Şampiyona şehir pistleriyle başladıktan sonra, Avrupa’da gerçek yarış pistlerine geçerek devam edecek. Takvim; Macristan – Hungaroring, İspanya – Circuito del Jarama-RACE, Belçika – Circuit Zolder ve sezonun son bacağından önce İtalya’da teknik bir pist olan ACI Vallelunga Circuit ile beraber Güney Kore’deki Inje Speedium’da son bulacak.

KURALLAR MÜCADELEYİ ARTTIRMAK ADINA DÜZENLENDİ

FIA TCC (Touring Car Comission) ve FIA Dünya Motorsporları Konseyi, 2022 sezonunda kurallarla beraber pist üstü mücadeleyi maksimumda tutmayı hedefliyorlar. Detayların ise zamanı geldiğinde açıklanacağı öğrenildi.

2.jpg
2021 PURE ETCR Aragón 1. Gün, 13 Rodrigo Baptista, 3 Tom Chilton ve 28 Jordi Gené

"TAKVİMDEN ÇOK MEMNUNUZ"

WSC (TCR ve E-TCR markalarının isim haklarına sahip olan şirket) Grup Başkanı Marcello Lotti ECTR hakkında, “E-TCR’ın FIA Dünya Kupasında yarışması için onay almasından ötürü çok mutluyuz. E-TCR başarılı atası olan WTCR’ın izinden gidiyor. Bu takvim, sokak ve gerçek yarış pistlerinin birleşimiyle harika olacak. Sezonun büyük bir kısmı pandemi kısıtlamaları nedeniyle Avrupa’da geçecek olsa da ortaya iyi bir şov çıkacağından eminiz.

"ARAÇLARIN İSTANBUL'DA HARİKA BİR ŞOV ÇIKARACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Aynı zamanda, E-TCR ve WTCR üç yarışta aynı yerde bulunarak Touring yarışları seven motorspor sevdalılarına çifte heyecan yaşatacak. İlginç olan şey ise serinin sokak pistleriyle başlayacak olması bunlardan ilki bir efsane olan Pau Ville, diğeri ise takvime yeni giren ve E-TCR araçlarının harika bir şov çıkaracağını düşündüğümüz Istanbul (İntercity Park). Gerçek yarış pistlerinin dönüşü ile beraber takvimde Hungaroring, Valellunga ve ekstra olarak Jarama ve Zolder yer alacak ve bu pistler E-TCR araçlarına harika bir şekilde uyacak. Takvimi gördüğümde kendi adıma konuşmak gerekirse çok memnun kaldım ve E-TCR’ın ilk gösteriminden sonra Vallelunga’nın tekrardan bize ev sahipliği yapacak olması harika.” dedi.

351613.jpg
2021 PURE ETCR Vallelunga 2. Gün

2022 FIA ETCR eTouring Car World Cup - geçici takvim
Round 1 - Mayıs 6/8, Circuit de Pau-Ville *
Round 2 - Mayıs 20/22, Istanbul City Street Circuit
Round 3 - Haziran 10/12, Hungaroring *
Round 4 - Haziran 17/19, Circuito del Jarama-RACE
Round 5 - Temmuz 8/10, Circuit Zolder
Round 6 - Temmuz 22/24, Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
Round 7 - Ekim 7/9, Inje Speedium *

* FIA WTCR ile aynı zamanda gerçekleşecek olan yarışları göstermekte (double-header/iki yarışın arka arkaya gerçekleşmesi)

Daha fazla bilgi için E-TCR sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN