FIFA Başkanı Infantino'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara tepki

FIFA Başkanı Infantino'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara tepki

Dün gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının sonunda taraftarların sahaya girmesiyle olaylar yaşandı. Şiddet olaylarına tepki gösteren FIFA Başkanı Infantino "Yaşanan şiddet kesinlikle kabul edilemez, sporumuzda yeri yok" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında dün karşı karşıya gelen Trabzonspor ve Fenerbahçe maçında olaylar patlak verdi. Maç sonunda Fenerbahçe oyuncularına saldırmak üzere taraftarların sahaya girmesiyle ortalık karıştı.

'KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ'

Dünyanın konuştuğu olaya bir tepki de FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan geldi. Infantino, "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Infantino'nun açıklaması şöyle:

"Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrasında yaşanan şiddet kesinlikle kabul edilemez; saha içinde veya saha dışında, bunun sporumuzda veya toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve tekrar söyleyeceğim; futbolda istisnasız tüm oyuncuların, dünyanın her yerindeki pek çok insana bu kadar keyif veren bir oyunu oynayabilmek için güvende ve emniyette olması gerekiyor. İlgili makamları buna her düzeyde saygı gösterilmesini sağlamaya ve Trabzon'daki şok edici olayların faillerinin yaptıklarının hesabını vermeye çağırıyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN