Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından ortalık yangın yerine döndü

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından ortalık yangın yerine döndü

Trendyol Süper Lig'de 30. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından çıkan olaylarda taraftarlar sahaya girdi. Osayi Samuel, sahaya giren bir taraftarla yumruk yumruğa kavga ederken; Michy Batshuayi de bir taraftara uçan tekme attı. Fenerbahçeli futbolcular, güvenlik güçlerinin yardımlarıyla soyunma odasına gidebildi.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Trendyol Süper Lig'de 30. haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Oldukça gergin bir atmosferde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Maçın ardından ise ortalık karıştı.

gi5hxx2x0aalbjj.jpeg

Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçeli futbolcuların orta sahada galibiyet sevinci yapmasının ardından sahaya girdi. Sahaya giren taraftarlar, Sarı-Lacivertli futbolculara saldırdı.

gi5cfwhxgaaxxdl.jpeg

Fenerbahçe forması giyen Osayi Samuel ve Michy Batshuayi'nin taraftarlarla yaşadıkları ise gündem oldu. Osayi, bir taraftarla yumruk yumruğa kavga ederken; Batshuayi ise sahaya giren bir taraftara uçan tekme attı.

Trabzonsporlu bir taraftar ise Fenerbahçeli Dominik Livakovic'e saldırıp Hırvat kaleciye yumruk savurdu.

Karşılaşmanın ardından açıklamalar peşi sıra geldi. İşte o açıklamalar:

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: "2-0'dan 2-2 olacak durumu konuşacakken hem devre arası hem maç sonu durumu konuşacağız. Bunu konuşmak istemiyorum. Konuşarak düzelmeyecek. Sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Devre arasında İsmail Kartal'a da dedim. Oyun içinde bir şey olmasın, daha önce benzer şeyler yaşandı. Maçın sonunda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bu durumdan ne çıkacak merak ediyorum. MHK'si, PFDK'sinden toplam ne çıkacak bilmiyorum. Saha içinde kalacağım. Oyuna dönüş iyi. Lig üçüncüsüyüz, kupada yarı finaldeyiz. Oyuncularımız vazgeçmedi, geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik."

Trabzonsporlu Enis Bardhi: "Bugün yaşanan manzara, hayatımda ilk defa gördüğüm bir manzara... Maçın sonunda o kutlamayı yaparsanız, bu sıkıntılar çıkıyor..."

Uğur Meleke: "TFF ve Spor Bakanlığı, futbolda can güvenliği sağlayamıyor. Önce can güvenliği sağlayın, sonra futbol konuşalım. Bu insanların canını koruyamayacaksak, futbol oynamanın ne anlamı var? Durdurun hocam futbolu!"

Erman Toroğlu: "Bu sene kan çıkmasından korkuyorum. Bunu görmemek için aptal olmak lazım. Cinayet işlenir cinayet! Biri sahaya girdi, Dzeko'ya bıçağı taktı. Kim kaldıracak o futbolcuyu oradan! Polis niye yok ağabey bu maçta?"

Trabzonsporlu eski futbolcu Tolga Zengin: "Futbolcular sana ne yaptı? Livakovic sana ne yaptı? Trabzonlu ve Trabzonsporlu tribünden gelen biri olarak söylüyorum. Böyle maça geleceksiniz, gelmeyin! Böyle dava savunulmaz. Dava savunmanız gereken zamanlar önceydi. Şu görüntünün izahı yok! Trabzon'a futbol şehri diyorsun, Trabzon'u nasıl böyle gösteriyorsun ya? İnandıkları dava için yapıyorlar ya... O davaya sonuna kadar sahip çıkmış biri olarak konuşuyorum. Yanlış yapıyorsunuz, o çocukların kılına zarar gelse, ödeyemezsiniz. Kaleci yerde sakatlanmış, yüzüne madde atıyorsunuz. Böyle hak mı aranır? Gidin başka yerde hak arayın! Gençlerse, eğitimsizlerse gelmesinler abi. İki takım futbolcuları, Halil Umut Meler'i bile idare etti sahada."

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Şekip Mosturoğlu: "Takım otobüsümüze saldıranları bu güne kadar bulamadınız (aslında buldunuz da yargı önüne çıkarmaya kıyamadınız) milyonların gözü önünde futbolcularımıza saldıranları bulun bari."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN