Galatasaray eski yöneticisinden dikkat çeken açıklama: Ribery yetenekliydi ama ahlaklı değildi

Galatasaray eski yöneticisinden dikkat çeken açıklama: Ribery yetenekliydi ama ahlaklı değildi

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Bülent Tulun, Fransız dünya yıldızı Franck Ribery'in ahlaklı bir insan olmadığını öne sürerek ''Ribery’i 200 bin Euro yüzünden elimizden kaçırdık ama çok ahlâklı bir adam değildi. O kadar çok takım değiştirmesi de boşuna değil. Habersiz gitti. 200 bin Euro alacağı vardı. 2-3 ay geçmişti. FIFA aracılığıyla kulübe protesto çekti ve serbest kalma hakkını kullandı. Bizden ayrıldı. Yetenekli bir oyuncuydu ama dediğim gibi ahlaklı biri değildi'' dedi.

btt.jpgGalatasaray'ın eski yöneticilerinden Bülent Tulun, sarı-kırmızılı kulüpte görev yaptığı günlere dair açıklamalarda bulundu.

Cimbom'da sportif direktörlük ve yöneticilik yapan Tulun, Ajansspor'dan Ahmet Uykan'a konuştu.

''RİBERY AHLAKLI BİR İNSAN DEĞİLDİ''

Fransız dünya yıldızı Franck Ribery'in ahlak sahibi bir insan olmadığını vurgulayan Tulun, Fransız futbolcunun Galatasaray'dan ayrılış süreci hakkında ''Ribery’i 200 bin Euro yüzünden elimizden kaçırdık ama çok ahlâklı bir adam değildi. O kadar çok takım değiştirmesi de boşuna değil. Habersiz gitti. 200 bin Euro alacağı vardı. 2-3 ay geçmişti. FIFA aracılığıyla kulübe protesto çekti ve serbest kalma hakkını kullandı. Bizden ayrıldı. Yetenekli bir oyuncuydu ama dediğim gibi ahlaklı biri değildi'' açıklamasında bulundu.

''DROGBA VE SNEİJDER TRANSFERLERİNDE ZORLUK YAŞAMADIK''

2013 yılında Galatasaray'a transfer olan Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferleri hakkında da açıklamalarda bulunan Tulun, iki yıldızın Galatasaray'a transfer süreci hakkında şunları söyledi:

''Drogba serbestti. Onun Fransa’daki menajeri benim yakın dostumdur. O haber verdi. Fatih Terim’e konuyu ilettim. O da memnuniyetle kabul etti. Sneijder transferinde ise onun menajeri Hollandalı eski milli futbolcuydu. Onunla da dostluğumuz vardı. Gittik Inter ile konuştuk ve anlaştık. İki transferde zor olmadı. Galatasaray dünya futbolunda çok bilinen bir marka. Hâlâ öyle... Her ne kadar şu an başarılı olmasa bile Galatasaray bir markadır.

Drogba’nın transferi hızlı ve yoğun geçti diyebilirim. Çünkü Afrika Kupası için Güney Afrika’daydı. Çok kısıtlı bir zaman vardı. Onun için uçağa atladık ve Güney Afrika’ya gittik. Orada sözleşmeyi imzaladık. Tabii mukaveleyi tasdik ettirmek lazımdı. Allah’tan büyükelçilikte görevli Galatasaraylı bir kardeşimiz vardı. Onun vasıtasıyla bu sorunu çözmüştük''

''TERİM BİR DAHA ZOR GELİR''

Fatih Terim'in, Galatasaray'da bir kez daha görev almasının zor olduğunu belirten Tulun, Terim hakkında ''Bu kadar karmaşık olaylardan sonra Fatih Hocanın da keyfi ve heyecanı kaçmış olabilir. Bir daha Galatasaray'a zor gelir'' değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN