Galatasaray'ın yıldızı Sacha Boey, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olmaya aday: Öyle bir kulübe gidiyor ki...

Galatasaray'ın yıldızı Sacha Boey, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olmaya aday: Öyle bir kulübe gidiyor ki...

Şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam eden Galatasaray, Fransız savunma oyuncusu Boey işe yollarını ayırıyor. Aslan'ın yıldız ismi dünya devine imza atıyor.

KARAR

Galatasaray'ın başarılı sağ kanat oyuncusu Sacha Boey, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olma yolunda ilerliyor. Fransız devi PSG ve Alman devi Bayern Münih gibi Avrupa'nın dev kulüpleri, genç yıldızı kadrolarına katmak için kıyasıya bir rekabete girişti.

KARAR'ın elde ettiği bilgilere göre; Galatasaray, Boey'in takımdan ayrılması için 25 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor.

Bu bedelin üzerine, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale ulaşılması halinde 10 milyon euro, Bayern Münih'in Bundesliga şampiyonluğu kazanması durumunda ekstra 10 milyon euro ve oyuncunun 25 resmi maçta forma giymesi durumunda ise 5 milyon euro daha eklenecek. Böylece Fransız futbolcunun toplam transfer bedeli 50 milyon euroyu bulacak.

Boey, söz konusu bonservis bedeli karşılığında Alman ekibine imza atması halinde Galatasaray, Türk futbol tarihinde bir futbolcudan en yüksek bonservis bedelini elde eden takım olacak.

2021 yılından bu yana sarı-kırmızılı formayı terleten Fransız futbolcu, Galatasaray'da 83 maçta görev alırken 4 gol 4 asiste imza attı. 23 yaşındaki yıldız futbolcunun güncel piyasa değerinin 22 milyon euro olduğu öğrenildi.

İstanbulspor karşılaşması sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sarı-kırmızılı ekibin teknik adamı Okan Buruk, "Sacha’nın ayrılmasından yana değiliz. Durumu net değil. Birçok oyuncumuza teklif var. Son kararı yönetim verecek" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN