Göztepe-Altay maçında ne oldu, neden ertelendi?

Göztepe-Altay maçında ne oldu, neden ertelendi?

Süper Toto 1.Lig’de Göztepe ile Altay arasında oynanan maçta ortalık karıştı. Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan maçta havaya atılan işaret fişeği nedeniyle Göztepe ile 1 taraftar yaralandı. Yaşanan olayın ardından Göztepeli bir holigan eline aldı korner direği ile Altay kalecisi Ozan'ı hastanelik etti. İşte olay hakkındaki gelişmeler…

Spor Toto 1.lig kapsamında Göztepe ile Altay karşı karşıya geldi. İzmir derbisinde yaşananlar herkesi etkiledi. Maçın 22. dakikasında yaşanan gerginlik sonrasında ortalık bir anda karıştı. Göztepeli bir taraftarın ağır yaralanması sonrasında Göztepeli holigan Altay kalecisi Ozan'ı hastanelik etti. Sahaya giren 2 ambulans ağır yaralanan taraftarı ve Altay kalecisi Ozan'ı hastaneye götürdü. İşte olay hakkındaki gelişmeler…

GÖZTEPELİ TARAFTAR ALTAY KALECİSİNİ YARALADI

Gerçekleşen olay sonrasında sahaya giren Göztepeli taraftarlar korner direğini eline alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırı. 29 yaşındaki genç futbolcu kafasına ve sırtına aldığı darbeler sonrasında yaralandı. Taraftar güvenlik güçleri tarafından durdurularak gözaltına alındı.

Altay Göztepe Maçı Olay

OZAN'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Yaşanan olayın ardından aldığı darbeler nedeniyle baygınlık geçiren Ozan Evrim Özenç, ambulansla hastaneye götürüldü. Altay kalecisinin bilincinin açık olduğu belirtilirken kafasında 4 santimetrelik bir yarık olduğu tespiti yapıldı. Ozan Özenç’in sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Göztepe ile Altay arasında oynanan maçta yaşanan olaylara tepkiler çığ gibi büyüdü. Göztepe taraftarına atılan fişek ve sisin stadyuma nasıl girdiği araştırılırken ambulans şoförleri tarafından stadyuma sokulduğu anlaşıldı. Ambulans şoförlerinin Altay tribününün bulunduğu tuvalete fişek ve sis bıraktığı tespit edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu yaşanan olay sonrasında maçın ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Altay Maçı Kavga

GERGİNLİK DOLU ANLAR YAŞANDI

Hakem kararı beklenirken soyunma odasının bulunduğu koridorlarda da gerginlik dolu anlar yaşandı. İki takım futbolcuları ve yöneticilerin birbirine girdiği öğrenilirken polis ekiplerinin olaya müdahale ettiği ifade edildi.

TARAFTARDAN SEVİNDİREN HABER GELDİ

Atılan fişek nedeni ile yüzünden ve sol göğsünden yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’ın iyi olduğu açıklandı. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'nde tedavi altına alınan Çakır ameliyata alınırken hayati tehlikesi olmadığı açıklandı.

OLAYLA İLGİLİ 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yaşanan olaydan sorumlu olan kişilerin Türk hukuk sistemi içinde verilen karar ile cezalandırılacağı ifade edildi. Sosyal medyada bir araya gelen futbolseverler yaşanan olay nedeniyle sopalı holigana ve olaydan sorumlu olan kişilere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti. İki kulüpte yaşanan olayla ilgili kınama mesajı yayınladı.

Altay Kalecisi Ozan'ın Sağlık Durumu Nasıl

ALTAY BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Altay Başkanı Ayhan Dündar olay hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Dündar, "Özellikle maçın başında, iki olay da direkt hayata kast edilen durumlar. Utanç verici, canımız çok sıkkın. Başka bir şey de söylemek istemiyorum" şeklinde konuştu.

LEVENT TÜZEMEN OLAYI KINADI

Göztepe ve Altay derbisinde yaşanan olayın İzmir futboluna kara bir leke olarak tarihe geçtiğini ifade eden Tüzemen, İzmirli olarak yaşananlardan utandığını dile getirdi. TFF taraftar bazında 2 kulübede ağır ceza vermesi gerektiğini söyleyen Tüzemen, sezon sonuna kadar iki takımın da seyircisiz oynaması gerektiğini vurguladı. Tüzemen, aynı ligde karşılaşmaları durumunda misafir seyircinin de olmaması gerektiğini aktardı.

Göztepe Altay MAçında Taraftar Gözaltına alındı

Böyle rezillik görmediğinin altını çizen Tüzemen, güvenlik görevlilerinin de sorgulanması gerektiğini vurguladı. Meşalelerin bıçakların stadyuma nasıl girdiğini sorgulayan Tüzemen, “Bunlara kim göz yumuyor?” dedi. Daha da özel güvenliğin görev yaptığını dile getiren Tüzemen, “O parayı Göztepe kulübü verdiği sürece o güvenlikçiler Göztepe taraftarını tutar mı?” şeklinde konuştu.

Taraftarın elinde bayrak direği ile 70 metre koştuğunu dile getiren Tüzemen, Altay kalecisinin öldüresiye dövüldüğünün altını çizdi. En ağır cezanın verilmesi gerektiğini ifade eden Levent Tüzemen, fişek atarak Göztepeli taraftarın yaralanmasına neden olan kişinin de ağır bir bedel ödemesi gerektiğini aktardı. Tüzemen, yaşanan olay hakkında güvenlik güçlerinin de hesap vermesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN