Ambulans şoförlerinin görüntüleri ortaya çıktı: İzmir derbisinde fişekleri stada böyle almışlar

Spor Toto 1'inci Lig'de dün akşam oynanan Göztepe-Altay karşılaşması çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Altay tribününden Göztepe tribününe fişek atılırken, sahaya giren bir Göztepe taraftarı Altay kalecisi Ozan’a korner direği ile saldırdı. Statta görevli özel ambulans şoförlerinin işaret fişeğini tuvalete bıraktığı belirlenmesinin ardından şahısların, fişekleri stada soktuğu anların görüntüsü ortaya çıktı.

Dün akşam İzmir'de oynanan Göztepe ve Altay’ın maçına taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın 19. dakikasında ortalık savaş alanına döndü. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar feci şekilde yaralandı. Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girerken maç durdu. Ardından sahaya giren Göztepe taraftarı, kaleci Ozan Evrim Özenç'e korner direğiyle saldırdı.

FİŞEKLERİ AMBULANS ŞOFÖRLERİ TUVALETE BIRAKTI

Valilikten yapılan açıklamada, sis ve işaret fişeğini statta görevli özel ambulans şoförlerinin tuvalete bıraktığı ve konuyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Olayla ilgili toplam gözaltı sayısı ise 21 oldu.

ARANMAYA GİRMEDİLER, FİŞEKLERİ İÇERİ SOKTULAR

Ortaya çıkan görüntülerde ambulansın aranmamasından faydalanan şahısların, fişekleri stada soktuğu anlar saniye saniye kaydedildi. Ambulans görevlileri patlayıcıları tuvalete götürürken, stat kapılarının açılmasıyla taraftarlar bu patlayıcıları tribüne götürdü.

AMBULANS ŞOFÖRÜ SAHADA

Stada fişekleri sokan ambulans şoförünün olaylar sırasındaki fotoğrafları da ortaya çıktı.

soforsahdah2132132132131.jpg

2 SIRT ÇANTASIYLA TUVALETE GİRDİLER

İzmir Valiliği tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Gürsel Aksel Stadyumu'nda 27.11.2022 günü oynanan Göztepe - Altay Spor Toto 1. Lig müsabakası ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Bahse konu maçın 19. dakikasında misafir tribününün bulunduğu kısımdan, işaret fişeği diye tabir edilen yanıcı madde Göztepe taraftarlarına fırlatılmıştır. Fişek Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a isabet etmiş ve yaralanmasına neden olmuş, Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır. Yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır. Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır."

21 ŞAHIS YAKALANDI

Ayrıca yapılan açıklamada, tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D., E.Y ve K.E.'nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

İlgili Haberler