Güneş Kartal’da kendini aştı

Güneş Kartal’da kendini aştı

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in göreve gelmesi ile Süper Lig’de 2’nci kez 5 maçlık galibiyet serisi yakalandı. Siyah-Beyazlıların deneyimli çalıştırıcısı, 19 karşılaşmalık süreçte 2.21 puan ortalaması yakalayarak söz konusu istatistikte kariyerinin en iyi dönemine imza attı.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Giresunspor’u 3-1 yenip bu sezon ikinci kez 5’te 5 yapan Beşiktaş, başarılı performansıyla şampiyonluk umutlarını da yeşertti. 28 Ekim 2022’de göreve gelen Şenol Güneş, yaklaşık 6 aylık süreçte puan ortalaması bazında kariyer rekoru kırdı.

Deneyimli hoca, bu sezon Süper Lig’de 16, Türkiye Kupası’nda da 3 maça çıktı. Toplam 19 karşılaşmada 13 galibiyet 3 beraberlik ve 3 yenilgi alan Şenol Güneş ve öğrencileri, ligde 55 puan topladı. Şenol Güneş, söz konusu 19 maçta 2.21 puan ortalaması yakaladı. Güneş, şu anki ortalamasına en yakın istatistiği 1 993-1997 arasında görev yaptığı Trabzonspor’da 2.14 ile elde etmişti.

Ligde son 5 maçta 5 galibiyetle yoluna devam eden Beşiktaş’ta, hücum hattının etkili form grafiği de dikkat çekiyor. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri tam 14 kez sarsan Kara Kartal’da özellikle 2 isim ön plana çıkıyor.

Fenerbahçe derbisinde oyuna ikinci yarıda dahil olarak 3 asist ve 1 golle Kadıköy’deki 4-1’lik zaferin ana mimarı olan Nathan Redmond, son 3 maçta 3 gol ve 3 asiste imza atarak toplamda 6 gollük katkı yaptı. Forvet oyuncularına yaptığı dokunuşla ön plana çıkan Şenol Güneş, Aboubakar için de etkili oldu.

Yıldız oyuncu, Beşiktaş’ın son 5 lig maçının tamamında skor üretirken 6 gol ve1 asist yaptı. Aboubakar kariyerinde ikinci kez 5 maçlık gol serisi yakalarken Trabzonspor deplasmanında gol atması halinde kariyer rekoru kıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN