İsmail Kartal'dan olay açıklamalar: ''Bıçaklanmayı mı bekleyecektik!''

İsmail Kartal'dan olay açıklamalar: ''Bıçaklanmayı mı bekleyecektik!''

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olayların yankıları devam ediyor. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, kendilerine yöneltilen suçlamalar hakkında ''Bıçaklanmayı mı bekleyecektik? Ceza meza veremezler'' dedi.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının yankıları hala devam ediyor. Gözler PFDK'dan gelecek cezalara çevrilmişken; Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da söz konusu olaylar hakkında ilk kez konuştu.

BEN SAHADA AYILIP BAYILMADIM

ismail-kartalin-buyuk-pis-849-2-41.webp

Haber Global'a konuşan İsmail Kartal, kendilerine yöneltilen suçlamalar hakkında çok sert ifadeler kullandı. Trabzonspor maçında gerginlik olmaması adına oyun içinde kaldıklarını belirten tecrübeli teknik direktör, ''Maç başından sonuna kadar vücuduma yabancı madde yedim ama hiç rol yapmadım, maçı provoke etmedim. Kafam yarıldı deyip ayılıp bayılabilirdim, böyle bir adam değilim. Maç oynansın diyerek sahanın içinde kalarak, bütün çabamı gösterdim. Yoksa biz farklı şekillere girsek maçı ertelettirebilirdik. Futbol kazansın diye iki camia arasında gerginlik olmasın diye oyun içinde kaldım. Sahanın içine girip su şişeleri topladım maç tamamlansın diye. Şampiyonluk kaybedebiliriz ama dostluk kazansın tarafındaydık'' ifadelerini kullandı.

MADEM CESARETİN VAR; YÜZÜNÜ NEDEN SAKLIYORSUN?

trabzonspor-macindaki-maskeli-adam-kendini-boyle-savundu-001.jpg

İsmail Kartal, sahaya giren maskeli taraftar hakkında da konuştu. Kartal, söz konusu taraftar hakkında ''Sahanın ortasına doğru gelirken, Trabzonspor’un menajeri var. Beyefendi birisi. 'Hocam maçı kazandınız, tebrik ederim, takımı içeri alır mısınız?' dedi. Bende tamam dedim. Arkamı döndüm bizimkiler sahanın ortasında sevinmeye başladı. O sırada maskeli biri atladı sahaya. Arbede yaşanırken takıma içeri girin dedim. O yaşanan arbede de bir tanesi bizim futbolcuya saldırıyor, elinde de büyük bir şiş çıkıyor. Oyuncum şişlense, futbol hayatı bitse kim hesap verecek. Bu şiş benim oyuncumdan mı düştü? Bir tanesinde korner direğinin sivri tarafıyla futbolcumu kovalıyor. Vursa, sakat kalsa kim hesabını verecek? Statta çok büyük bir güvenlik zafiyeti vardı. Taraftarlar bu kadar kolay nasıl girdiler. Yüzü maskeli biri sahaya atlıyor. Trabzonlu mert insandır, Karadenizliler delikanlı insanlardır. Ben de Karadenizliyim. Rizeliyim. Sen sahaya atlıyorsun, niye yüzün kapalı, sen kimsin? Seni biri mi oraya gönderdi? Sahaya atlayacak kadar cesaretin var, yüzünü niye saklıyorsun! Büyük bir güvenlik zafiyeti vardı'' dedi.

OĞLUMUN 6 SAYFALIK DARP RAPORU VAR

65cf614b721699be74eac398.webp

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, oğlu Emre Kartal'ın sağlık durumu hakkında da bilgi verdi. ''Oğlumun 6 sayfalık darp var'' diyen Kartal, ''Oğlum Emre’yi 5-6 kişi araya aldı. Kaburgalarında ezilme var. Bir gün hastanede kaldı benim oğlum. En fazla darp edilen oğlumdu. Bir baba olarak düştüğümüz durumu düşünebiliyor musunuz? Yıllar önce şampiyonluğa gidiyorum, kurşunlanıyorum ve şampiyonluğumuz gidiyor elimizden. Bu sene aynı şekilde Trabzon’da yaşananlara hayret ediyorum'' ifadelerini kullandı.

BIÇAKLANMAYI MI BEKLEYECEKTİK!

gjgob6uxcaat-bx.jpeg

Spor kamuoyu, Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında yaşanan kavgayı konuşmaya devam ediyor. Bir kesim oyuncuların ceza almasını savunurken; bir kesim de oyuncuların suçsuz olduğunu söylüyor. İsmail Kartal da söz konusu tartışma hakkında net ifadeler kullandı. Kartal, konuşmasında ''Bu kadar olaylar oluyor, şiş düşüyor üzerinden, bıçak var. 200-300 kişi sahaya atlıyor. Oyuncularım kendilerini savunmayacak mıydı? Birinin dayak yiyip, şişlenip, bıçaklanmasını mı bekleyecektik? Herhangi biri, siz bir yere giderken size saldırsa, kendinizi ailenizi korumak için müdafaa bulunamaz mısınız?'' dedi.

İsmail Kartal, PFDK'nın henüz açıklamadığı cezalar hakkında da beklentisini dile getirdi. Tecrübeli teknik direktör, ''Ceza meza kimsenin verebileceğini düşünmüyorum. Ne yapsın oyuncum kendini müdafaa etmesin mi? Bir iki kişi olsa münferit bir olay deriz. 200-300 kişi sahaya giriyor. Tabii ki kendilerini müdafaa edecek oyuncular'' ifadelerini kullandı.

BİRİSİ OSAYI'Yİ BAYILTTI

fenerbahce-trabzonspor-mac-sonu-kavga-bright-osayi-samuel-kavga-bright-osayi-samuel-yumruk-yry9-1.webp

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarda en çok konuşulan isim şüphesiz Osayi Samuel idi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Nijeryalı futbolcunun soyunma odası koridorunda darp edildiğini açıkladı:

''Asıl işin koridor kısmı var, o konuşulmalı. Koridorun köşesinde oyuncuları bekliyordum. Osayi, Fred geldi en son. Osayi geldi ve birisi ona vurdu. Kafasını duvara vurarak baygınlık geçirdi. Osayi’yi almaya gidiyorum. Onların antrenörü var Mustafa Sarp. Beni tuttu, çocuk kötü niyetli değil. Bir şeyler diyor ama duymuyorum. Elim şişmiş neden oldu bilmiyorum. 3 metre önümde yatan Osayi’nin yanına gidemedim. Abdullah hoca geldi beni almaya. Bir anlık oldu her şey. Orada büyük saldırıya maruz kaldık."

SİZ NASIL FENERBAHÇELİSİNİZ?

gjgqwdwwgaefp-w.jpeg

İsmail Kartal, Haber Global'e verdiği röportajda Fenerbahçeli spor yorumcularına da sitem etti. İsmail Kartal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Dertleri başka eleştirenlerin, 'Bir maç kaybetse de bunları linç etsek' diye bekliyorlar. Konuşun da uğradığımız haksızlıkları anlatın. Bu takım neleri başarmış. Hala uğraşıyorsunuz, yeter artık. Gerçi umurumda da değil ama bakıyorum hep aynı kişiler. Siz nasıl Fenerbahçelisiniz!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN