İtalyan ve İspanyol medyası, Gürcistan galibiyeti sonrası milli takımı manşetlerine taşıdı

İtalyan ve İspanyol medyası, Gürcistan galibiyeti sonrası milli takımı manşetlerine taşıdı

A Milli Takım’ın 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Gürcistan’ı 4-1 mağlup etmesi, Avrupa basınında geniş yankı buldu. İtalya ve İspanya’da yer alan haberlerde millilerin oyun kalitesi övülürken Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler ve Merih Demiral performanslarıyla ön plana çıktı.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda A Milli Takım, Gürcistan’ı 4-1 mağlup ederek puanını 9’a yükseltti ve turnuva yolunda önemli bir adım attı. Kocaeli’de oynanan mücadelede Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral’ın (2) golleriyle gelen galibiyet, Avrupa basınında da büyük yankı uyandırdı.

12280190-001.jpg

AS: Merih demiral, iki golle Türkiye'ye galibiyeti getirdi. Kenan Yıldız ve Yunus Akgün gollerini attı. Montella'nın takımı bambaşka bir takım gibi görünüyor. İspanya'ya karşı aldıkları yenilgiyi, Bulgaristan'ı 6-1'lik ve Gürcistan'ı 4-1 yenerek telafi ettiler.

12280830.jpg

MUNDO DEPORTİVO: Arda Güler'in Türkiye'si pes etmiyor: Karşılaşma, Arda Güler ilk 11’de yer aldı ve 68. dakikada maçla ilgili her şey belli olmuşken oyundan çıktı. Durdurulamaz bir performans sergileyen Türkiye, skoru 3-0'a taşıyarak ilk devre damga vurdu. 15. dakikada Kenan Yıldız'ın ilk golü attı, 22. dakikada Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornerde kafa vuruşuyla golü buldu ; 35. dakikada ise ceza sahası içinde Yunus Akgün, üçüncü golü kutladı.

12280800.jpg

TUTTOMERCATO: Juventus ve Inter Türkiye'yi zafere taşıdı: Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu, Gürcistan karşısında yıldızlaştı.

12280892-002.jpg

TUTTOSPORT: “Kenan Yıldız, yine sen: Juventus’tan Türkiye'ye bir sevinç daha. Juventus'un yıldızı durdurulamıyor. Gürcistan karşısında maçın kilidini sihirli bir vuruşuyla açtı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN