Kartal geleceğini kuruyor

Kartal geleceğini kuruyor

Beşiktaş’ta teknik heyetin raporu doğrultusunda gelecek sezonun kadro planlaması devam ediyor. Şenol Güneş’in sistemine uyum sağlayamayan oyuncuların satılmasına onay verecek Siyah-Beyazlı yönetim, elde edilecek gelir ile elindeki kiralık isimlerin bonservisini alacak.

Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle Spor Toto Süper Lig’de çıkışa geçen Beşiktaş, devre arasında yaptığı takviyelerle zirve yarışına yeniden dahil olmuştu. Bu sezon şampiyonluk ihtimalini son haftaya kadar kovalamak isteyen Siyah-Beyazlı ekibin asıl hedefi gelecek yıl tüm kupalara ulaşmak. Yönetim ile teknik heyet, bu hedef doğrultusunda hareket ederek kadro planlaması da titizlikle devam ediyor.

Beşiktaş, belirlenen hedef ışığında sezon sonunda yollarını ayıracağı futbolcuları netleştiriyor. İlk olarak sorun yaşanan Dele Alli’yi Everton’a yollayıp ardından Atiba Hutchinson’u da teknik ekibe dahil edecek olan Beşiktaş, Welinton ve N’Koudou’yla da sözleşme yenilemeyecek. Söz konusu ayrılıklarla maaş bütçesini rahatlatacak Beşiktaş’ta önem taşıyan konu ise bonservisli satışlar. Siyah-Beyazlılar, performans düşüklüğü ve sisteme uygunluğu olmayan isimlerden Romain Saiss, Valentin Rosier ve Jackson Muleka’nın satışına sıcak bakıyor.

Üç futbolcunun da taliplerinin bulunması, yönetimin pazarlık alanında elini rahatlatıyor. Bu isimlerin olası satışı ile yeni transferlerin bütçesi de oluşacak. 3 futbolcunun sezon sonuna kadar göstereceği performansı yakında takip edecek yönetim, olumlu her hamleyi pazarlık masasında koz olarak kullanmayı planlıyor.

Beşiktaş, elde edeceği gelir ile ilk olarak takımda yer alan kiralık oyuncularının bonservislerini alacak. Beşiktaş’ın sezon başında Alanyaspor’dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Tayfur Bingöl, West Ham’dan aynı formül ile kiralanan Arthur Masuaku ve satın alma opsiyonu bulunmayan Radmond için Siyah-Beyazlı yönetim, harekete geçecek.

Beklenenin üzerinde bir satış gerçekleşmesi durumunda teknik direktör Şenol Güneş’in onay verdiği üç isim dışında Alexandru Maxim’in bonservisi için de pazarlıklar başlayacak. Beşiktaş’ın transferde önceliği mevcut kadronun iskeletini korumak olarak belirlenirken teknik heyet, takım kimyasına da oldukça önem veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN