İngiltere FA Cup'ı 4. turunda Plymouth, 53. dakikada Ryan Hardie'nin penaltı golüyle Liverpool'u 1-0 mağlup ederek sürprize imza attı.
İngiltere FA Cup’ı 4. turunda büyük bir sürpriz yaşandı. Championship'in son sırasında bulunan Plymouth, Premier Lig lideri Liverpool'u konuk etti.
İlk 45 dakika, her iki takımın da gol atmaya yakın olduğu anlar olsa da, skoru değiştirecek bir gol yaşanmadı.
İkinci yarının başında, 53. dakikada Plymouth penaltı kazandı. Topun başına geçen Ryan Hardie, soğukkanlı bir şekilde topu ağlarla buluşturdu ve Plymouth’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol, aynı zamanda maçı da belirleyen gol oldu. Karşılaşmanın geri kalan kısmında Liverpool, eşitliği sağlamak için baskı kursa da, Plymouth savunmasını geçemedi.
Plymouth'un sürpriz zaferiyle Liverpool, FA Cup'a 4. turda veda etti. Championship ekibi, bu tarihi galibiyetle adını çeyrek finale yazdırarak büyük bir başarıya imza attı.