Muşspor’un Eskişehir galibiyeti sonrası taraftardan görülmemiş kutlama

18 yıllık aranın ardından yeniden bir profesyonel lige çıkan 1984 Muşspor, ZTK 2. Turda Eskişehirspor’a konuk oldu. Karşılaşmayı 2-3 kazanan Muş temsilcisinin galibiyeti sonrası Muş’ta büyük bir coşku yaşandı. Tıvorlu İsmail’in bir akım haline dönüşen eseri eşliğinde çılgınlarca eğlenen sarı-beyazlı takımın taraftarlarına ait görüntüler sosyal medyada büyük beğeni topladı. Paylaşılan görüntülerle ilgili “Daha önce izlediğiniz tüm galibiyet kutlamalarını unutun ve buna odaklanın” denildi.

YUSUF ÖZGÜR BÜLBÜL

Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) 2. turda, 3. Lig’de mücadele eden Eskişehirspor ile 1984 Muşspor Yeni Eskişehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan konuk takım Muşspor, 16. dakikada Yunus Karadağ’ın golüyle 0-1 öne geçti. 33. dakikada Tolga Yakut Eskişehir ekibine beraberliği getiren golü penaltıdan kaydetti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve devre arasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

1984 MUŞSPOR ESKİŞEHİR’DE ADINI 3. TURA YAZDIRDI

İkinci yarıda her iki takımda dengeli bir oyun sergiledi. 70. dakikada ev sahibi takım yine penaltı kazandı. Topun başına geçen Tolga Yakut takımını 2-1 öne geçirdi. Muşspor da kazandığı bir penaltıyı gole çeviremedi. Oyuna sonradan giren Abdulkadir Kuzey takımına 86. dakikada beraberlik golünü kazandırmayı başardı. 90 dakikası 2-2’lik beraberlikle geçen maçta oynanmayan süre olarak 5 dakika işaret edildi. 90+3’te Doğan Bulut son sözü söyledi ve takımını 2-3 öne geçirdi. Maçı konuk takım 1984 Muşspor 2-3 kazanarak adını 3. Tura yazdıran son takım olmayı başardı.

SABUNCU: RAKİBİN ZAYIF YÖNLERİNİ POZİTİF YÖNLERİMİZLE EŞLEŞTİRDİK

Maç sonu değerlendirmede bulunan 1984 Muşspor direktörü Serdar Sabuncu, rakibi iyi analiz ederek galibiyete ulaştıklarını söyledi. Sabuncu, “Farklı bir kadroyla bugün sahada yer aldık. Ancak oyun felsefemize uygun, maç stratejimizi sahaya yansıtan ve bunu disiplinle yapan tüm oyuncularımı yürekten kutluyorum. Teknik ekibimizle maça iyi hazırlandık. Rakibin zayıf yönlerini kendi pozitif yönlerimizle eşleştirmeyi başardık. Galibiyeti başkanımız Nevzat Kaya ve her zaman yanımızda olan Muş halkına armağan ediyorum. Ayrıca 6-12 yaş futbol okuluna da bir mesajım var. Cumartesi günü sizlerle birlikte olacağız. Sizin gelişiminiz için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

BAŞKAN KAYA: SULTAN ALPARSLAN’IN TORUNLARI BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

1984 Muşspor Başkanı Nevzat Kaya ise galibiyet sonrası takımını tebrik ederek onlarla yemeğe çıktı. Kaya, “Sultan Alparslan’ın torunları bitti demeden bitmez! Son dakikaya kadar mücadeleyi bir an olsun bırakmayan ve hep ayakta kalmayı tercih eden takımımızı kutlarım” diye konuştu.

ZOZİK: SEYİR ZEVKİ YÜKSEK BİR MAÇ İZLEDİK

1984 Muşspor’a Eskişehir’de az sayıda taraftar da destek verdi. Profesyonel eski futbolcu Muşspor kalecisi Raşit Zozik, Bursa Muş-Der Başkanı Mahmut Asya, iş insanı Osman Koç ve Eskişehir’de ikamet eden Muşlu esnaf ve iş insanları protokol tribününde yer alarak takımını yalnız bırakmadı. Maç sonrası bir değerlendirme yapan Zozik, seyir zevki yüksek bir maç izlediklerini ifade etti. Bursa’dan maça gelerek takımlarına destek olduklarını belirten Zozik, tüm Muşspor taraftarları adına Eskişehir halkına misafirperverlikleri için teşekkür etti. Zozik, “Ayrıca Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er ve Eskişehirspor sportif direktörü Ayhan Taşçı’ya da misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Zozik, her iki takıma da kalan maçlarında başarılar diledi.

GALİBİYET MUŞTA COŞKUYLA KUTLANDI

Daha çok lige konsantre olan 1984 Muşspor’un ZTK 2. tur karşılaşmasındaki galibiyeti sonrası Muş’ta sevinç gösterileri yaşandı. Şırnak’ta yerel bir sanatçı olan ve insanları eğlendirerek dikkatleri üzerine çeken Tıvorlu İsmail’in bir akım haline dönüşen eseri eşliğinde taraftarlar Cumhuriyet Caddesi’nde çılgınca eğlendi. O görüntüler sosyal medyada da çokça paylaşıldı. Amigo Şahin Yalova öncülüğündeki galibiyet sevinci gösterilerine çok sayıda vatandaş katılırken araçlarıyla geçenler de korna çalarak taraftarlara eşlik etti. Muşspor taraftarları gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi.

“DAHA ÖNCE İZLEDİĞİNİZ KUTLAMALARI UNUTUN”

Söz konusu sevinç gösterilerine ait videolar 1984 Muşspor’un resmi Instagram hesabında da paylaşıldı. Paylaşımda, “Daha önce izlediğiniz tüm galibiyet kutlamalarını unutun ve buna odaklanın” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan 1984 Muşspor, pazar günü kendi sahasında 14.30’da Niğde Belediyespor’u ağırlayacak. Maçta taraftarların stadı doldurması bekleniyor.

Eskişehirspor ise Pazar günü 14.30’da Karaköprü Belediyespor’a konuk olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN