Okan Buruk'tan açıklamalar: ''Sorumlu bekler değil; benim''

Okan Buruk'tan açıklamalar: ''Sorumlu bekler değil; benim''

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off maçında Sparta Prag'a 4-1 yenilerek elendi. Teknik direktör Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off maçında Sparta Prag'a 4-1 mağlup oldu. Avrupa'ya erken veda eden temsilcimizde teknik direktör Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

''SORUMLU BEKLER DEĞİL; BENİM''

8731803.jpg

Kadrodaki eksikler hakkında değerlendirmelerde bulunan Okan Buruk, sorumlu olarak 'bek' pozisyonundaki yetersizliği değil; kendisini gösterdi. Başarılı çalıştırıcı, yaptığı açıklamada ''Sacha Boey transferin son günlerinde gitti, bu beklediğimiz bir şey değildi. Ancak kulüp için mantıklı bir ayrılık oldu. Yerine transfer yaptık. Yerine transfer yaptık ama oyuncumuz sakatlandı. Angelino için kafamızda karara vardı ama göndermeden oyuncu alamazsınız. Gidişi geç oldu ve yerine hamle yapmak için son güne kadar çaba harcadık. Başkanımız ve yönetim elinden geleni yaptı. Derick Köhn'ü transfer kapandıktan sonra aldık. İlk maçta da benzer 11 ile oynadık. İlk yarı sağ ve sol bekte sorun yaşamadık. Kaan Ayhan sakat sakat oynuyor ve bu durum performansını etkiliyor. Bek olarak yedeğimiz de yok. Bu bir takım oyunu. Kaybetmemizin nedeni bek oyuncuları değil. Takım olarak kaybettik. Sorumlusu benim. Birçok mevkii kötü oynadı. Teknik adam sorumlusudur'' ifadelerini kullandı.

OYUN GÜCÜMÜZ YETERSİZDİ

8726094.jpg

Her iki maçta 10 kişi kalmanın skoru etkilediğinin altını çizen Okan Buruk, oyun gücü anlamında net açıklamalarda bulundu. Buruk, konuşmasında ''Bu oyunla zaten Avrupa'da çok daha yukarı gidebilir miydik, gidemez miydik? Bunu kendi içimizde tartışmamız gerekiyor. Bu oyun bize bundan sonrası için yetmezdi'' dedi.

HAKEM PERFORMANSI KÖTÜYDÜ

galatasaray-in-sparta-prag-macini-ingiliz-hakem-16870735-860-amp.jpg

Okan Buruk, Sparta Prag'a elenişin ardından hakem Anthony Taylor'ın yönetimini de eleştirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki yönetimlere de göndermede bulunan tecrübeli teknik direktör, ''Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa Ligi'nde benzer kötü hakem yönetimleri yaşadık. Bu maçta da hakem yönetiminden memnun değiliz. Nedenini bilmiyoruz ama genel olarak hep kötü hakem performanslarına denk geldik. Premier Lig hakeminden daha iyi performans bekliyorsunuz. Ancak formda değildi'' dedi.

ÖZÜR DİLİYORUM

gg-tpmaxyaaivhu-001.jpg

Okan Buruk, karşılaşmanın ardından kırmızı kart görmesi hakkında da konuştu. Gördüğü kırmızı kart nedeniyle özür dileyen Buruk, ''Maç sonu yaşanan olaylar bize yakışmadı, yaşananlardan dolayı özür dilemek istiyorum. Maç içerisinde bir gerginlik oldu. Lukas Haraslin de soyunma odasında yanımıza geldi, özür diledi. Ben de ona sarıldım ve tebrik ettim. Maç sonunda yaşanan karışıklık nedeniyle özür dilemek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN